La Biblioteca d'Humanitats commemora el seu vintè aniversari

La celebració del vintè aniversari de la Biblioteca d'Humanitats oferirà una oportunitat per reflexionar sobre el progrés de les humanitats digitals. Tindrà lloc el 14 de novembre, a la sala José Agustín Goytisolo, i hi participaran membres del CSUC i de diferents centres de la UAB.

14/11/2017

El 14 de novembre, la sala José Agustín Goytisolo de la Biblioteca d'Humanitats acollirà la jornada "De Lletres a HD-Lab: 50 anys de la UAB i 20 anys de la Biblioteca d'Humanitats", on es parlarà sobre el futur de les humanitats digitals i la recerca en diferents disciplines humanístiques i socials.

La trobada començarà a les 10 h amb unes paraules d'inauguració a càrrec del vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura, Carlos Sánchez, i del director del Servei de Biblioteques, Joan Ramon Gómez Escofet. Tot seguit, Lluís Maria Anglada, director de Ciència Oberta del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), oferirà la conferència "Biblioteques, recerca i ciència oberta". Des de l'àrea de Ciència Oberta del CSUC, es vol incrementar la visibilitat de la recerca feta a Catalunya a través del Portal de la Recerca de les Universitats de Catalunya i donant suport a la gestió de dades de recerca i a la publicació en accés obert.

Després d'una pausa, a les 11,15 h, tindrà lloc la taula rodona "Biblioteca d'Humanitats: encarant el futur", que aplegarà docents de diferents centres de la UAB. Hi participaran Pilar Cid (Facultat de Traducció i d'Interpretació), Ramón Valdés i Gonzalo Pontón (Facultat de Filosofia i Lletres), Jordi Pàmies (Facultat de Ciències de l'Educació) i David Costa (Facultat de Psicologia). Els ponents debatran sobre el paper de la Biblioteca d'Humanitats pel que fa a la recerca, sobre com ha d'adaptar-se a noves necessitats docents, sobre com gestionar l'accés obert a les dades i els resultats de la recerca o sobre quines millores caldria assolir pel que fa a allotjament i difusió dels recursos digitals, entre d'altres punts. Moderaran el debat la coordinadora i la cap de la Biblioteca, Margarita Freixas i Núria Gallart, respectivament.
Més informació: Biblioteques
De Lletres a HD-Lab: 50 anys de la UAB i 20 anys de la Biblioteca d'Humanitats

 

Notícies relacionades

Tancades les inscripcions a ‘Intèrpret per un dia’

Després de tres setmanes, queden tancades les inscripcions per a ‘Intèrpret per un dia’. Molts instituts s’han interessat de nou per la nova edició d’aquesta activitat, que es farà entre febrer i març de 2018. ‘Intèrpret per un dia’ és una activitat dirigida a estudiants de francès i alemany als nivells d’ESO i Batxillerat, en què poden visitar la FTI i conèixer com és l’ofici de la traducció.  Llegir més

Totes les notícies