Dues estudiants de la UAB guanyen el concurs #videoMAT

Guanyadores premi vat

Carla Pérez i Maria Andrino, estudiants del Grau d'Educació Primària i de l'assignatura "Connexions i contextos en matemàtiques", van guanyar el concurs de divulgació matemàtica #videoMAT en representació de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB.

22/05/2018

El 18 de maig, es va fer l'entrega de premis del concurs de divulgació matemàtica #videoMAT, un concurs audiovisual en el qual alumnes de totes les edats generen un vídeo on formulen i responen un problema matemàtic obert que ells mateixos plantegen.

Carla Pérez i Maria Andrino, alumnes del Grau d'Educació Primària i, concretament, de l'assignatura "Connexions i contextos en l'àrea de matemàtiques", van guanyar, en representació de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB, amb el projecte "Es pot mesurar i quantificar la bellesa?", on van posar a prova un model matemàtic per quantificar la bellesa a partir dels criteris grecs de simetria.

El concurs que fins ara es dividia en categories segons l'edat on podien concursar estudiants d'infantil i cicle inicial, cicle mitjà de primària, cicle superior primària, ESO, Batxillerat i cicles, enguany ha obert la participació a l'alumnat universitari.

En una cerimònia presentada per Montse Torra, Sílvia Margelí, Joan Jareño i Sergi Muria del CREAMAT i presidida perIolanda Guevara de IEC, Manel Sol de la FEMCAT, Julio Pérez del CESIRE i Josep Rey del MMCA, els grups guanyadors van explicar el treball darrere dels projectes.

L'edició d'enguany va comptar amb la participació de 139 grups de totes les edats. En aquest enllaç es poden veure els diferents vídeos.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies