Art i música a la Facultat

Els mesos de març, abril i maig la Facultat de Filosofia i Lletres organitza una sèrie d’activitats de caire artístic i musical, complementàries als estudis que imparteix: una exposició fotogràfica, una performance dadaista i diversos concerts de música de totes les èpoques, especialment barroca.

20/03/2017

Performance dadaista
Amb la col·laboració de la Dra. Teresa Camps, professora emèrita del Departament d’Art i Musicologia, s’ha muntat l’exposició fotogràfica “Topologia del tiempo”, que s’ha pogut veure fins el dia 15 de març; també amb la seva col·laboració el dimecres dia 29 de març a les 11:30h tindrà lloc una performance dadaista, a càrrec de l'artista Joan Casellas, a l’aula 603 i al vestíbul d’accés als Departaments de Prehistòria i Antropologia, per commemorar el naixement del moviment estètic i literari entre 1916 i 1917 i, en concret, l’exposició de La Fontaine de M. Duchamp (2017).

Un piano de cua a la Facultat
El dimecres dia 5 d’abril la Facultat, gràcies a la col·laboració amb Cultura en Viu, comptarà amb la instal·lació d’un piano de cua cedit pel prestigiós “Concurs Maria Canals”. L’instrument estarà ubicat a l’exterior de les 10:00h a les 17:00h. Tothom que estigui avesat a tocar-lo (professorat, alumnat, PAS) podrà fer-ho, sol o acompanyat amb altres instrumentistes. Per assegurar la continuïtat de la música durant el dia, comptarem amb un animador que interpretarà peces diverses.     

Celebrem la recuperació de l’orgue i el clavicèmbal
Els dies 26 d’abril i 10 de maig inaugurarem oficialment el retorn a la UAB de l’orgue i el clavicèmbal que han estat dipositats a l’Auditori. S’han organitzat tres concerts amb la col·laboració d’instrumentistes i cantants de la universitat i persones amigues. A tal fi comptem amb el concurs decisiu de professorat i alumnat del Departament d’Art i Musicologia, del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal, de l’ESMUC i del grup Sons Cèltics dirigit per Jordi Reguant. Cada concert s’anunciarà oportunament i tindrà una durada entre 45m i una hora. L’organització d’aquests actes ha estat possible gràcies al professor Francesc Cortés, de la nostra Facultat, i als professors Joan Casals i Joaquim Miranda, professors jubilats de la Facultat de Ciències de l’Educació. En el mateix context, i amb motiu d’un congrés, el dia 20 d’abril els instruments estaran a disposició de joves musicòlegs i instrumentistes. 

 

Notícies relacionades

Les humanitats digitals, a debat

La Xarxa d'Humanitats Digitals de la UAB organitza per primera vegada, el 18 i 19 d'abril a la Facultat de Filosofia i Lletres i l'Escola d'Enginyeria de la UAB, unes jornades per donar visibilitat a les humanitats digitals i mostrar els projectes que estan desenvolupant els grups i centres de recerca de la UAB en aquest àmbit. Llegir més

La UAB organitza una Caminada especial pel 50 aniversari de la UAB

En el marc del 50è aniversari de la UAB l'Oficina de Medi Ambient ha organitzat una caminada el dijous, 19 d'abril, que fa un recorregut pels indrets més emblemàtics del campus. La ruta -que forma part de la Setmana Saludable i Sostenible- vol despertar l’interès de totes aquelles persones que vulguin saber més de la universitat i els canvis que hi ha hagut en el seu territori. Llegir més

Totes les notícies