Art i música a la Facultat

Lletrart

Els mesos de març, abril i maig la Facultat de Filosofia i Lletres organitza una sèrie d’activitats de caire artístic i musical, complementàries als estudis que imparteix: una exposició fotogràfica, una performance dadaista i diversos concerts de música de totes les èpoques, especialment barroca.

20/03/2017

Performance dadaista
Amb la col·laboració de la Dra. Teresa Camps, professora emèrita del Departament d’Art i Musicologia, s’ha muntat l’exposició fotogràfica “Topologia del tiempo”, que s’ha pogut veure fins el dia 15 de març; també amb la seva col·laboració el dimecres dia 29 de març a les 11:30h tindrà lloc una performance dadaista, a càrrec de l'artista Joan Casellas, a l’aula 603 i al vestíbul d’accés als Departaments de Prehistòria i Antropologia, per commemorar el naixement del moviment estètic i literari entre 1916 i 1917 i, en concret, l’exposició de La Fontaine de M. Duchamp (2017).

Un piano de cua a la Facultat
El dimecres dia 5 d’abril la Facultat, gràcies a la col·laboració amb Cultura en Viu, comptarà amb la instal·lació d’un piano de cua cedit pel prestigiós “Concurs Maria Canals”. L’instrument estarà ubicat a l’exterior de les 10:00h a les 17:00h. Tothom que estigui avesat a tocar-lo (professorat, alumnat, PAS) podrà fer-ho, sol o acompanyat amb altres instrumentistes. Per assegurar la continuïtat de la música durant el dia, comptarem amb un animador que interpretarà peces diverses.     

Celebrem la recuperació de l’orgue i el clavicèmbal
Els dies 26 d’abril i 10 de maig inaugurarem oficialment el retorn a la UAB de l’orgue i el clavicèmbal que han estat dipositats a l’Auditori. S’han organitzat tres concerts amb la col·laboració d’instrumentistes i cantants de la universitat i persones amigues. A tal fi comptem amb el concurs decisiu de professorat i alumnat del Departament d’Art i Musicologia, del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal, de l’ESMUC i del grup Sons Cèltics dirigit per Jordi Reguant. Cada concert s’anunciarà oportunament i tindrà una durada entre 45m i una hora. L’organització d’aquests actes ha estat possible gràcies al professor Francesc Cortés, de la nostra Facultat, i als professors Joan Casals i Joaquim Miranda, professors jubilats de la Facultat de Ciències de l’Educació. En el mateix context, i amb motiu d’un congrés, el dia 20 d’abril els instruments estaran a disposició de joves musicòlegs i instrumentistes. 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies