Analitzen l'intercanvi de coneixements entre Europa i l'Amèrica colonial

Congrés
El Centre d'Estudis de l'Amèrica Colonial, que reuneix experts en la cultura hispanoamericana d'època moderna de la UAB i de la UB, organitzarà el congrés "Saberes y enseñanzas en la América colonial (siglos XVI-XVIII)" del 20 al 22 d'octubre. A més, presentarà la revista Nuevas de Indias.

17/10/2016

Els dies 20, 21 i 22 d'octubre, la UAB i la UB acolliran el congrés "Saberes y enseñanzas en la América colonial (siglos XVI-XVIII)". Estarà dedicat a la transmissió i intercanvi de coneixements entre Europa i Amèrica durant l'època colonial. La primera jornada del congrés, el dia 20, es desenvoluparà a la sala de graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. Els dies 21 i 22, la trobada es traslladarà a les instal·lacions de la UB.

Entre d'altres aspectes, s'abordarà temes com ara la funció dels catecismes, les regles i les retòriques a l'evangelització americana, la festa barroca o l'ensenyament de la música, la projecció de les mitologies clàssiques i bíbliques, les aportacions de l'humanisme o el debat cultural comú a Espanya i Amèrica. Es dedicarà també un espai específic a l'obra dels cronistes Francisco de Terrazas, Bernabé Cobo y Juan de Palafox. I, el dia 22, serà presentada la revista Nuevas de Indias.

Aquest congrés és la primera iniciativa del Centre d'Estudis de l'Amèrica Colonial (CEAC), creat el 2015 per investigadors de la UAB i de la UB amb una trajectòria de més d'una dècada d'estudis sobre la cultura hispanoamericana d'època moderna. Per part de la UAB, hi participaran professors i investigadors dels departaments de Filologia Espanyola, d'Història Moderna i Contemporània, de Filologia Anglesa i Germanística i de Filologia Francesa i Romànica, entre d'altres.

Més informació: Centre d'Estudis de l'Amèrica Colonial (CEAC)
Saberes y enseñanzas en la América colonial (siglos XVI-XVIII)