Voluntariat

Lingüístic Intercultural

Voluntariat socioeducatiu, lingüístic i intercultural

Voluntariat Lingüístic Intercultural

  • Acompanya de forma individualitzada i ofereix suport a famílies sense o amb limitada competència lingüística catalana i/o castellana.
  • Participa en un projecte d’aprenentatge multinivell, intercultural, plurilingüe i intergeneracional.

Aquesta proposta de voluntariat és una col·laboració del programa AFEX-AFFM de Casa Àsia, la Facultat d’Educació de la UAB, el grup de recerca GREIP i la FAS.

Quin és l’objectiu del programa?

Oferir un reforç i acompanyament individualitzat a les famílies que tenen limitada la competència lingüística de la llengua catalana i/o castellana.

Què et pot aportar participar d’aquest programa de voluntariat?

Adquirir coneixements, eines i metodologies sobre l’ensenyament i l’aprenentatge de llengües en un espai intercultural, plurilingüe i intergeneracional: son els fills i filles de les famílies que participen en el programa, els que ensenyen la llengua a les famílies amb l’ajuda d’una dinamitzadora racialitzada que parla la llengua materna majoritària al grup.

Col·laborar en la dinamització d’aquest aprenentatge en horari extraescolar i en el mateix centre educatiu a on estudien els fills i filles de les famílies que participen del programa.

A qui s'adreça el voluntariat?

A persones joves universitàries, especialment vinculades a la Facultat de Ciències de l’Educació, interessades a treballar metodologies de recerca i ensenyament participatives.

On i quan?

Un o dos cops per setmana durant 1,5 hores.

  • INS Consell de Cent – Barcelona
  • INS La Ribera - Montcada i Reixach
  • INS Antoni Pous - Manlleu
  • Escola Mercè Rodoreda – Sta. Coloma Gramenet

CONTACTE

93 581 27 57

fas.voluntariat@uab.cat   

Fitxa Informativa