Directori 
Fotografia de Joan Oller
 • Research lines
 • - Estudi històric i territorial de la Laietània anterior en època antiga.
  - Els assentaments romans de tipus sub-urbà en època alt-imperial.
  - Organització i estructuració territorial de la província d’Egipte en el període romà alt-imperial.
  - Estudi del territori de la Cerdanya en època antiga.
  - Estudi del territori situat entre les conques del riu Tirón i Oca (Burgos) en època antiga.
 •  
 • Projects

 • - Membre del projecte de recerca “Paisajes de la Hispania Romana. De la diversidad a la complementariedad Har2013-41629P” finançat pel MINECO

  - Membre del projecte SGR “Història del Conflicte a l'Antiguitat (HICOA)” finançat per la Generalitat de Catalunya

  - Membre del “Projecte integral de recerca arqueològica: Paisatge i Territori a la Cerdanya Antiga (PATCA)” finançat per la Generalitat de Catalunya.

  - Membre del projecte de recerca arqueològica “The Berenike Project”, co-dirigit per la University of Delaware i la University of Cracow.

  - Director del projecte arqueològic “Proyecto de valorización del patrimonio arqueológico de Belorado (Burgos).
 •  
 • Publications
 • - J. Oller. Eurípides, Tragèdies (volum IV): Hècabe. Les Suplicants. Text revisat, edició crítica, traducció i notes de Joan Pagès Cebrian. Barcelona, Fundació Bernat Metge 2016.

  - J. Oller. Breu Historia de l’Antiga Roma. Barcelona: Editorial UOC (2011).

  - A. Castro et al. (ed.). "Estudiar el pasado: aspectos metodológicos de la investigación en Ciencias de la Antigüedad y la Edad Media". Proceedings of the First Postgraduate Conference on Studies of Antiquity and Middle Ages. Oxford: BAR International Series 2412 (2012).

  - J. Oller. “La civitas sine urbe y su función de vertebración en el territorio provincial hispano: los casos de Egara y Caldes de Montbui”. Pyrenae, 45/1 (2014), pp. 89 – 110.

  - J. Oller. “Rex Armeniis datus? Nero, Parthia and the Armenian question”. Central Asia in Antiquity: interdisciplinary approaches. Oxford: Archaeopress (2014), 85-97.
 •  
 • More information
 • - Codirecció de l’excavació del jaciment arqueològic d’El Castellot (Bolvir de Cerdanya, Girona) des de l’any 2010 fins l’actualitat.
  - Codirecció de l’excavació del jaciment arqueològic del Tossal de Baltarga (Bellver de Cerdanya, Lleida) des de l’any 2012 fins l’actualitat.
  - Participació com a arqueòleg tècnic a l’excavació de la ciutat grecoromana de Berenike (Baranis, Egipte) des de l’any 2013 fins l’actualitat.
  - Direcció de les campanyes de prospecció superficial i geofísica i d’excavació als jaciments de La Muela i La Mesa (Belorado, Burgos) des de l’any 2013 fins l’actualitat.
  - Direcció del seguiment arqueològic a la intervenció als carrers de l’Aviador Duran, Aviador Franco i Aviador Ruiz de Alda (Barcelona) des d’octubre de 2014 fins a juny de 2015.
 

 

 

2023 Universitat Autònoma de Barcelona