Challenger Season

Posa llum a reptes de la UAB!

Challenger Season

«The Challenger Season» planteja a la comunitat UAB una sèrie de reptes del campus i del territori per tal de crear una dinàmica de creació de solucions entre l'alumnat, el personal investigador i el personal d'administració i serveis.

Entre els mesos d'abril i maig, cada setmana llançarem un repte alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb el propòsit que tota la comunitat universitària pugui plantejar idees de solució a aquest desafiament concret. Les solucions podran ser textuals o també podran tenir contingut més explicatiu com a esbossos, renders o qualsevol altre tipus de mitjà de visualització i explicació de projecte.

Al final de cada setmana, donarem a conèixer la millor idea, que guanyarà diversos premis de tecnologia, educació i entreteniment, així com la possibilitat de desenvolupar les solució més a fons.

Estigues atent/a als reptes que llancem a cada dilluns!

17 d'abril de 2023: REPTE 1 ALIMENTACIÓ Com creus que podríem incrementar el consum saludable del menjar o millorar-ne el nivell de sostenibilitat?  

Idea guanyadora: Serzhio Danailov Dimitrov (alumne de la Facultat de Filosofia i Lletres) ha proposat un programa de petits horts comunitaris gestionats per associacions i estudiants de la UAB, que ha anomenat SmallGreens. 

24 d'abril de 2023: REPTE 2 MOBILITAT Com podem millorar la mobilitat per arribar al campus de la UAB?

Idea guanyadora: Pol Sancho Capel (alumne de la Facultat de Psicologia) ha fet una proposta per desenvolupar una aplicació dirigida als estudiant de la UAB per compartir cotxe, anomenada "GoTogheterUAB".

8 de maig de 2023: REPTE 3 RESIDUS Com podríem millorar la circularitat a la UAB: del Residu al Recurs?

Idea guanyadora: Aida García Rodríguez (alumna de la Facultat d'Economia i Empresa), amb el seu projecte CircUAB, una aplicació mòbil que té com a objectiu fomentar l'economia circular a la UAB. L'aplicació inclou una guia de separació de residus, un directori de punts de recollida, una secció d'intercanvi d'objectes, un mapa de recursos sostenibles i una secció de reptes i recompenses.

15 de maig de 2023: REPTE 4 ZERO DISCRIMINACIÓ Com podem reduir els nivells de discriminació dins de la comunitat UAB?

Idea guanyadora: Eva d'Agosto (alumna de la Facultat d'Economia i Empresa) proposa la creació d'una app que compti amb diferents apartats i funcions, per atorgar més visibilitat a la diversitat i conscienciar d'una manera interactiva, i l'organització d'un esdeveniment per a l'intercanvi cultural.

22 de maig de 2023: REPTE 5 SALUT MENTAL Quines mesures, serveis o metodologies podem implementar al campus per prevenir problemàtiques de salut mental i millorar el benestar emocional de la nostra comunitat?

Idea guanyadora: Jordi Avilès Pérez (alumne de la Facultat de Veterinària) ha presentat una sèrie d'iniciatives dissenyades per a millorar el benestar al campus universitari, centrant-se en la salut mental i la reducció de l'estrès: teràpia assistida amb animals, cafeteria conscient, jardins terapèutics i espais d'expressió artística.

Com participar al Challenger Season

 

Aquesta iniciativa compta amb el suport de:

Santander