Open Access

Trobar

Abans de crear el vostre recurs educatiu obert: 

  • Cerqueu-ne d’altres per inspirar-vos o reutilitzar-los segons les vostres necessitats, sempre que les condicions d’ús ho permetin. 
  • Cerqueu recursos audiovisuals per elaborar el vostre recurs en obert.

Recurs del Massachusetts Institute of Technology. Col·lecció gratuïta i oberta de material de milers de cursos del MIT que cobreix tot el seu currículum.

Recurs de la Universitat d’Alacant. Cursos oberts de les diverses àrees que s'imparteixen a la universitat. Els materials es troben amb llicència Creative Commons BY-NC-SA, amb l'objectiu de promoure la generació de nous continguts entre el personal docent.

Recurs de la University of Michigan. Materials que es poden utilitzar per a l'aprenentatge, la docència o la recerca. Es poden trobar imatges, vídeos, materials textuals i altres continguts amb llicència oberta.

Recurs de la Delft University of Technology. Materials educatius d'alta qualitat que s'organitzen com a cursos i, sovint, inclouen materials de planificació de cursos i eines d'avaluació, així com contingut temàtic. Són gratuïts i amb llicència oberta.

Recurs de la Universidad Carlos III de Madrid. Cursos classificats per matèria, tots amb llicència oberta.

Accés a recursos oberts de tot tipus amb consells sobre com trobar-los.

Recull de materials d’aula, guies, manuals i documentació de suport a activitats de formació dutes a terme en el marc docent de la Universitat.

Repositori cooperatiu que conté materials i recursos digitals resultants de l'activitat docent que es duu a terme a les universitats membres.

Proporciona accés a materials seleccionats d'aprenentatge i suport en línia, així com a eines de creació de contingut. Liderat per una comunitat internacional d'educadors, aprenents i investigadors.

Biblioteca digital pública de recursos educatius oberts. Exploreu, creeu i col·laboreu amb educadors de tot el món per millorar el currículum.

Recursos educatius oberts d'alta qualitat, gratuïts i accessibles per a tothom.

Iniciativa del Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEFP) destinada a usos educatius d’aprenentatge. Inclou el repositori de Recursos Educatius Oberts (REO) on es pot trobar i crear material didàctic estructurat, classificat de forma estandarditzada (LOM-ES), preparat per a la seva descàrrega i ús per part del professorat i l'alumnat.