Open Access

Crear

Podeu crear des de zero el vostre recurs educatiu obert amb les eines que us oferim. Abans de crear el vostre recurs, però: 

  • Trobeu si ja existeix el que voleu o alguna cosa similar en què us podeu inspirar o, fins i tot, reutilitzar-la.  
  • Si l’heu de crear de nou, penseu quin tipus de recurs necessiteu fer i consulteu les eines que us oferim per crear-lo. Tingueu en compte les recomanacions de les 5R.

Un cop creat el recurs educatiu obert ja podeu pensar on el voleu publicar per donar-hi accés.  

Programari lliure i obert per crear cotinguts educatius.

Proporciona accés a materials seleccionats d'aprenentatge i suport en línia, així com a eines de creació de contingut. Liderat per una comunitat internacional d'educadors, aprenents i investigadors.

Recull de recursos per a professorat i alumnat. Els professors poden veure el recurs personalitzat per a la classe i els estudiants poden veure el recurs personalitzat per a les seves necessitats d'aprenentatge.

Recull d’eines i recursos elaborat per Andy Morodo i adreçat als docents que necessiten crear de cap i de nou recursos educatius.

Afegeix vídeos TED a una plantilla de creació de temes i complementa el vídeo amb preguntes i contingut addicional.

Editor i convertidor de formats textuals, d’imatges, etc. Els arxius, tant els que es pugen com els que es generen de nou, s’esborren al cap de 15 minuts.

Permet als col·lectius universitaris potenciar i compartir el seu coneixement tot editant la Viquipèdia en el marc d'un projecte educatiu, ensenyant al món allò que estan aprenent.

Repositoris de recursos audiovisuals en accés obert, amb llicències Creative Commons o Domini públic.