Programat un monogràfic sobre drogues

Cartell taller drogues

Durant els mesos de març i abril es durà a terme un taller amb reconeixement ECTS en el qual es tractaran les diferents implicacions que comporta el consum de drogues a nivell individual, comunitari i social.

17/02/2023

El programa de Salut de la FAS ha programat un cicle de tallers “Visions i reflexions al voltant de les drogues” el quals s’abordaran les diferents implicacions que comporta el consum d’aquestes tant en l'àmbit individual, com comunitari i social, ja que consumir-les repercuteix de manera diferent en cada persona. Les diferents sessions permetran conèixer la subjectivitat de la vivència personal en el consum de substàncies i del marc polític del moment així com l’objectivitat del coneixement científic aporta per tal que les persones assistents puguin construir la seva visió, més enllà de les concepcions mediàtiques i aplicant la perspectiva de gènere.

Les ponències aniran a càrrec de persones expertes en la matèria. La presentació del taller i la introducció a conceptes bàsics anirà a càrrec de la Sara Carbonell, integradora i educadora social i, docent de la UAB i tècnica al Col·lectiu Punt6. Els diferents continguts que s’hi tractaran seran “El sexisme també surt de festa”, amb Ana Burgos, Tècnica de l’Observatori Noctámbul@s i del Projecte Malva (Fundació Salut i Comunitat); “Efectes de les substàncies i implicacions psicosocials”, amb Florencia Manns, Tècnica a En Plenes Facultats (Fundació Salut i Comunitat); “Chesmex, aproximació a un “nou” fenomen”, d’Ander Pazos, Coordinador de Gais Positius; i molts altres.

A més de les sessions teòriques, caldrà fer una sessió pràctica de 2 hores en el Xiringu del Programa de Salut de la FAS per tal d’aplicar aquells conceptes treballats durant el monogràfic i poder veure de primera mà quines son les necessitats de les persones ateses.

Per poder obtenir 2 ECTS és necessària l’assistència al 100% de les activitats, així com l’elaboració i presentació d’un treball final i l’elaboració d’una memòria reflexiva individual de format lliure.

El taller es farà els dies 20, 21, 23, 28 i 30 de març i 11, 13 i 18 d’abril, en horari de 15h a 18h, a la Sala R/115 Edifici Àgora (Campus UAB Bellaterra) i té un preu de 40 euros.

Per a més informació i per a inscripcions, consulteu el nostre web o el programa.