Celebrem el Dia d'Europa!

Informació del calendari i del contingut de l'activitat

El Dia d'Europa es commemora el 9 de maig en record a la declaració realitzada per l'aleshores ministre francès d'Afers Exteriors Robert Schuman a París el dia 9 de maig de 1950, mitjançant la qual es donà el tret de partida a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer (CECA), al 1952, i de la Comunitat Econòmica Europea (CEE) en 1957, que posteriorment passà a denominar-se Unió Europea.
El 9 de maig s'ha convertit en el símbol europeu que, juntament amb l'euro, la bandera i l'himne, identifiquen l'entitat política de la Unió Europea

Des del Programa Argó de l'ICE de la UAB, en col·laboració amb el Centre de Documentació Europea i la Càtedra Jean Monnet EUPOL, us convidem a la Jornada que hem organitzat per a estudiants de 3r i de 4t d'ESO i de 1r de batxillerat amb l'objectiu d'explicar l'organització de la UE a l'alumnat.

PROGRAMA

  • Xerrada sobre els principals reptes de la UE, amb èmfasi amb allò que té a veure amb els joves, a càrrec de Francesco Camonita.
  • Col·loqui amb l'alumnat.
  • Joc en línia sobre la UE (amb premis per a les persones guanyadores).
  • Vídeo amb l'himne d'Europa.

Activitat gratuïta. El criteri d'assignació de places serà l'ordre d'inscripció. S'acceptaran un màxim de dos grups-classe per centre.

Data: dijous, 6 de maig de 2021
Horari: de 10 a 11:30h
L'activitat es durà a terme amb l'aplicació Teams.

Formulari d'inscripció