Presentació

L'oftalmologia és l'especialitat mèdica que s'encarrega del tractament de les malalties dels ulls. A la subespecialitat de Segment Anterior, el seu objectiu inclou el diagnòstic de trastorns i malalties del Segment Anterior de l'ull mitjançant diverses proves, Algunes patologies del Segment Anterior requereixen l'aplicació d'un tractament farmacològic, aquest és el cas de processos infecciosos i inflamatoris. En altres casos poden requerir intervencions quirúrgiques

Donada la quantitat d'avenços científics en oftalmologia creiem necessària una formació actualitzada en el Segment Anterior a de forma personalitzada. Per això el nombre d'alumnes es limita a un mínim d'1 i un màxim de 2, de manera que puguin aprofitar al màxim els coneixements dels oftalmòlegs que intervenen en el màster, sobretot a nivell pràctic en consulta, cirurgia, recollida de documentació per a publicacions i estudis en curs, i també a nivell teòric assistint a les sessions clíniques dels facultatius i preparant les sessions en què exposen temes d'interès que han hagut de preparar prèviament. Aquests treballs conformen el treball de recerca obligatori que desenvolupa l'alumne durant el curs. El treball de fi de màster serà escriure un treball d'investigació.


Programa dirigit a metges oftalmòlegs amb certa experiència prèvia i interessats en l'adquisició de coneixements especialitzats en Segment Anterior. Els seleccionats participaran tant a nivell teòric com pràctic en la pràctica diària: en les proves de diagnòstic, en els procediments terapèutics i en els estudis en curs.

Objectius

Degut a l'augment de la complexitat dels diagnòstics i a la quantitat de tractaments que avui hi ha en oftalmologia, creiem necessària la subespecialització en les diferents parts de l'ull i les patologies que les afecten així com les possibilitats terapèutiques que hi ha com a resultat de la combinació d'aquests tractaments.

Aquest Mestratge vol ampliar els coneixements en el diagnòstic i els tractaments mèdics i quirúrgics de les patologies del Segment Anterior . Ampliar els coneixements en tècniques de la cirurgia, adquirir habilitats amb els equipaments d'exploracions complementàries més actuals i en les diferents tècniques quirúrgiques innovadores.


Donat el nombre de publicacions especialitzades en Segment Anterior creiem necessari aportar al alumne també habilitats en la recollida de documentació per publicacions, preparació d'articles per publicar en revistes i llibres especialitzats a mes a mes de la preparació de sessions clíniques i treballs en combinació amb altres subespecialitats del mateix centre, per millorar la capacitat de exposar i defensar resultats.

Requisits d'accés

- Llicenciatura o grau en Medicina i Cirurgia i especialitat en Oftalmologia, amb certa experiència prèvia i nivell alt d'anglès.

Sortides professionals

Diagnòstic i tractament de pacients en centres hospitalaris, departament d'oftalmologia, clíniques oftalmològiques, etc.

Contacte

Mar Moragas

Telèfon: 932531500

Fax: 934171301

Correu electrònic: formacion@fundacionimo.org

Web: http://www.imo.es

Màster propi UAB

18a Edició
Places: 2
Orientació: Professional
80 ECTS
Codi de l'estudi: 1095/18
Preu: 8860 ¤

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Institut de Microcirurgia Ocular (IMO). c/ Josep Maria Lladó 3, Barcelona
Dates: del 01/10/2019 al 30/09/2020
Idioma de docència:
Castellà (50%), Català (50%)
Centres responsables:
Departament de Cirurgia
Centres col·laboradors:
FUNDACIO DE RECERCA INSTITUT DE MICROCIRURGIA OCULAR
Títol que s'obté:
Màster en Segment Anterior

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.