Màster en European Surgical Oncology; Reconstructive and Aesthetic Breast Surgery

Presentació

La cirurgia de mama és una subespecialitat de la cirurgia plàstica amb una creixent demanda degut sobretot a l'elevada prevalença del càncer de mama. La reconstrucció mamària tot i ser una pràctica habitual en tots els centres hospitalaris que disposen de cirurgians plàstics, és un procediment complex que requereix d'un cert grau d'expertesa. El tractament multidisciplinari del càncer de mama, obliga als professionals dedicats a reconstrucció mamària a tenir coneixements tant des dels punt de vista oncològic com de reconstrucció. Aquest enfoc global de la mama permet oferir un tractament adequat a cada pacient, minimitzant les possibles complicacions. Així mateix en l'àmbit de la cirurgia estètica, els procediments relacionats amb la mama (mamoplàstia d'augment, mamoplàstia de reducció, mastopèxia etc.) són els més sol.licitats a nivell de la pràctica privada.


La reconstrucció mamària és un procediment complex que comporta un coneixement i domini d'un ampli ventall de tècniques quirúrgiques, algunes de les quals (les tècniques de microcirurgia) requereixen d'una preparació avançada, la qual no es troba disponible en tots els programes de formació especialitzada ni tots els hospitals.

Per altra part, el cirurgià plàstic implicat en cirurgia de mama hauria de tenir un coneixement sòlid en oncologia quirúrgica. Aquest fet li permetria oferir un tractament global del càncer de mama, oferint la possibilitat de cirurgies immediates de resecció tumoral i reconstrucció mamària en un sol temps quirúrgic, minimitzant complicacions

Tenint en compte les mancances de formació identificades tant en l'àmbit de la cirurgia oncològica com de la cirurgia reconstructiva de mama, el Màster en Cirurgia Oncològica, Reconstructiva i Estètica de Mama es constitueix com un màster professionalitzador d'expertesa, que pretén donar suport a iniciatives de formació per millorar les competències dels professionals implicats en la cirurgia de la mama.

Així mateix, l'elevada demanda de cirurgia estètica mamària a nivell de l'àmbit de la pràctica privada obliga als cirurgians plàstics a tenir una formació continuada en aquest camp. Cal tenir en compte que la formació en cirurgia estètica és molt deficient, ja que durant la residència a l'estat espanyol només es dediquen 3 mesos a l'aprenentatge de tota la cirurgia estètica i cal destacar que en molts països de la unió europea, ni tan sols existeix la formació en cirurgia estètica. Per tant, el fet d'oferir una formació en cirurgia estètica mamària augmentarà l'interès dels professionals envers el màster.

Objectius

El programaté per objectiu que els cirurgians plàstics adquireixin un coneixement especialitzat en tots els procediments que es porten a terme en cirurgia de mama. Això inclou tant des del punt de vista oncològic com reconstructiu i estètic. Aquest aprenentatge els ha de permetre adquirir un adequat enfoc terapèutic i adquirir les habilitats necessàries de la pràctica clínica de qualitat i autònoma.

Requisits d'accés

Llicenciats/des o Graduat/des en Medicina:

- Especialistes en cirurgia plàstica o residents d'últim any.

Sortides professionals

Possibilitat de treball en Serveis de Cirurgia Plàstica, equips multidisciplinaris o Unitats de mama i en pràctica privada.

Contacte

Elena Mohedano

Telèfon: 935565505

Correu electrònic: elena.mohedano@rmes.es

Web: http://mrbs.rmes.es/

Màster propi UAB

6a Edició
Places: 30
Orientació: Professional
105 ECTS
Codi de l'estudi: 3373/6
Preu: 16627 ¤

Veure el detall del preu

Modalitat: Semipresencial
Lloc: Hospital de Sant Pau, Töölo Hospital(Helsinki), Institut Gustave Roussy(Paris), Universidad Miguel Hernández(Alicante), European Institut of Telesurgery(Strasbourg), ST Thomas Hospital (London), Klini
Dates: del 03/03/2021 al 30/11/2022
Idioma de docència:
Anglès (100%)
Centres responsables:
Departament de Cirurgia
Institut de Recerca de l'Hospital Santa Creu i Sant Pau
Títol que s'obté:
Màster European Surgical Oncology; Reconstructive and Aesthetic Breast Surgery

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.