Presentació

El Màster Europeu en Demografia és un programa d'iniciació a la investigació i a l'estudi de les poblacions. Compta amb professorat dels principals centres europeus d'investigació en demografia que formen l'European Doctoral School of Demography (EDSD).

Aquesta escola es desplaça cada dos anys entre els principals instituts de Demografia d'Europa. Primer es va desenvolupar en el Max Planck Institute for Demographic Research a Rostock (Alemanya) durant el període 2005-07, a l'Institut National d'Etudes Démographiques de Paris (França) entre 2007-09, i al Centre for Economic Demography at Lund University (Suècia) entre 2009-11. Durant el període 2011-13 aquest programa l'impartirà el Departament de Geografia i l'Escola tindrà la seva seu en el Centre d'Estudis Demogrpàfics de la Universitat Autònoma de Barcelona.


Els professors d'aquesta Escola provenen majoritàriament d'aquestes 4 institucions a més de centres d'investigació o Universitats d'Àustria, Canadà, França, Gran Bretanya, Itàlia i els Països Baixos. L'Escola EDSD és una experiència única que tradueix l'esperit de les generacions de joves europeus per adquirir coneixements sòlids en demografia i aplicar-los professionalment.

Objectius

Els científics socials del futur viuran en un món que serà molt diferent del món d'avui. Les teories, els mètodes i les tecnologies disponibles es poden només insignificantment assemblar a les teories, als mètodes i a les tecnologies d'avui.

El propòsit és comprendre el món. La demografia és tradicionalment una interdisciplina, una etiqueta donada per Stycos el 1987: 'Com a camp amb el seu propi cos de conceptes interrelacionats, tècniques, revistes i associacions professionals, la demografia és clarament una disciplina. Però per la natura del seu contingut i mètodes la demografia és clarament un dibuix interdisciplinari entre biologia i sociologia per a l'estudi de la fecunditat; en l'economia i la geografia pels estudis de migració; i en les ciències de la salut per l'anàlisi de la mortalitat'.


Els estudiants a l'ESDS apliquen la demografia com a interdisciplina, desenvolupant-la al voltant d'un corpus analític basat en tres pilars (moment, generació i gènere).

Per desenvolupar i per assolir els desafiaments formatius de demà, es necessita una educació sòlida en matemàtiques i estadística així com en aspectes culturals de la dinàmica de població. Aquestes habilitats faran dels estudiants que acabin el màster de l'EDSD uns científics atractius per a les universitats, instituts d'investigació i per a la indústria a Europa, Estats Units i la resta del món.

Requisits d'accés

Els estudiants amb una nota de MA d'excel.lent o equivalent poden sol.licitar l'admissió al European Master in Demography de la EDSD.

Els estudiants admesos a l'EDSD haurien de tenir un domini adequat d'anglès. A tots els sol.licitants que no són Anglòfons nadius ni han obtingut cap títol en una Universitat on la llengua d'instrucció era l'anglès, se'ls demana presentar certificació de la seva competència en anglès. S'accepta el TOEFL (www.ets.org/toefl) o prova de CAE. El resultat del TOEFL ha de ser de mínim de 600 en l'escrit o 250 en la prova en els ordinadors. Si no pot proporcionar certificació de la seva competència en anglès hauria explicar en la seva carta de motivació perquè creu que el seu anglès és prou bo.

Sortides professionals

- Professor universitari
- Investigador en demografia
- Assessor de polítiques públiques per a institucions locals, regionals, nacionals o governamentals.
- Experts en demografia en àmbit nacional o de les institucions polítiques internacionals (ONU, UNESCO, fundacions privades).
- Expert Tècnic per a empreses o institucions privades (estudis de mercat relacionats amb la població real i la futura, distribució i evolució).

Contacte

Mariona Lozano Riera

Telèfon: 935813060

Correu electrònic: mlozano@ced.uab.es

Web: http://www.ced.uab.es/EDSD

Màster propi UAB

4a Edició
Places: 20
Orientació: Recerca
60 ECTS
Codi de l'estudi: 2730/4
Preu: 3960 ¤
Preu especial: 3564¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Centre d'Estudis Demogràfics (CED)
Dates: del 02/11/2020 al 31/07/2021
Idioma de docència:
Anglès (100%)
Centres responsables:
Departament de Geografia
Centres col·laboradors:
Centre d'Estudis Demogràfics
Títol que s'obté:
European Master in Demography

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.