Postgrau en Neuropsiquiatria i Psicologia de la Infància i de l'Adolescència

Presentació

Aquest estudi ha estat validat per la UAB, donades les extraordinàries circumstàncies en les quals ens trobem, per impartir la seva docència en format no presencial, durant el curs 2020-2021, depenent de la situació sanitària.

El postgrau de Neuropsiquiatria i Psicologia de la Infància i de l'Adolescència, té com a finalitat formar professionals afins a la Salut Mental Infanto-Juvenil en la prevenció, el diagnòstic i el tractament psiquiàtric i psicològic dels problemes dels infants, els adolescents i les seves famílies.
Des d'un enfocament de conceptes basat en “la medicina basada en l'evidència” es pretén portar a terme una formació teòrica per a la consolidació i ampliació de coneixements prèviament adquirits als graus universitaris.

S'ofereix un nivell avançat en coneixements teòrics actualitzats i es pretén oferir recursos per dur a terme un bon exercici professional en l'àrea de coneixement en la qual es desenvolupa l'alumne.

Objectius

En finalitzar el programa l'alumne ha d'haver adquirit els coneixements bàsics, competències i habilitats pel que respecta a la valoració diagnóstica, la psicopatologia i la terapèutica en l'ambit de la psiquiatria i psicologia infanto-juvenil.
Això engloba tenir en compte i conèixer les característiques del desenvolupament a la infància i l'adolescència així com els aspectes dels àmbits que engloben aquestes etapes de desenvolupament: el familiar, escolar i social.


Així doncs, els objectius formatius que s'estableixen són els següents:
- Fer conèixer la teoria dels apartats de la valoració diagnòstica, clínica i terapèutica, i de la psiquiatria infanto-juvenil comunitària i forense.
- Entendre i saber utilitzar la terminologia psicopatològica així com l'ús dels manuals diagnòstics d'us actual (criteris diagnòstics).
- Conèixer les principals manifestacions clíniques dels trastorns psiquiàtrics i psicològics que afecten a infants i adolescents.
- Saber dur a terme entrevistes clíniques i estudis de valoració diagnòstica.
- Adquirir coneixements de planificació d'estratègies terapèutiques i l'aplicació de les mateixes.

Requisits d'accés

Títol universitari de Grau o Llicenciat en Medicina o Psicologia.

Sortides professionals

Es pretén dotar als nostres alumnes una formació i especialització acadèmica, tot just millorant i potenciant les seves habilitats professionals ja adquirides, en els diferents àmbits de la psiquiatria i psicologia infanto-juvenil.

Contacte

Aurèlia Rafael Linares

Telèfon: 935812381

Correu electrònic: arafael@paidopsiquiatria.cat

Web: http://paidopsiquiatria.cat

Postgrau UAB

2a Edició
Places: 30
Orientació: Recerca, Professional
40 ECTS
Codi de l'estudi: 4033/2
Preu: 3300 ¤
Preu especial: 2970¤
Col·lectiu d'aplicació: ALUMNI UAB Premium

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Unitat Docent Hospital Sant Joan de Deu
Dates: del 09/10/2020 al 02/07/2021
Idioma de docència:
Castellà (40%), Català (40%), Anglès (20%)
Centres responsables:
Departament de Psiquiatria i de Medicina Legal
Centres col·laboradors:
Hospital Sant Joan de Déu
INAD Parc de Salut Mar
Títol que s'obté:
Diploma de Postgrau en Neuropsiquiatria i Psicologia de la Infància i de l'Adolescència

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.