Postgrau en Exposicions. Curadoria, Pràctiques Creatives i Espais Temporals

Afronta el repte de la curadoria contemporània. Especialitza't en el disseny i la creació de nous formats i continguts expositius

 • Postgrau UAB
 • Codi de l'estudi: 4323/2
 • 2a edició
 • Modalitat: Semipresencial
 • Crèdits: 30 ECTS
 • Inici: 11/02/2022
 • Final: 23/07/2022
 • Places: 30
 • Orientació: Professional
 • Preu: 3600 €
 • Preu especial 3240 €
  Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium+
 • Idioma de docència: Castellà (80%), Anglès (10%), Català (10%)
 • Lloc: EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

El postgrau en Curadoria, Pràctiques Creatives i Espais Temporals d'EINA et permet crear i innovar en l'àmbit de les exposicions, en la configuració dels seus continguts, formats i experiències.

Des d'una perspectiva contemporània, aquest postgrau revisa, aprofundeix i renova els diversos elements que li són propis com són la curadoria, la creació d'experiències temporals, l'articulació d'espais d'interacció i la construcció de nous públics.

El programa, coordinat per Anna Alcubierre i Uli Marchsteiner, compta amb la col·laboració de Museu del Disseny de Barcelona, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Museu Nacional d'Art de Catalunya.

El postgrau en Curadoria, Pràctiques Creatives i Espais Temporals és una plataforma d'acció fonamentada en la recerca, el diàleg, l'experimentació i el pensament crític; per incidir de manera pràctica en les noves tendències en el disseny d'exposicions i els espais d'ús temporal, l'experimentació interactiva, així com les configuracions híbrides que permeten transcendir l'àmbit expositiu més tradicional.

Sortides professionals

Perfil estudiant
El postgrau va dirigit a les persones amb formació universitària o experiència professional en àmbits creatius i culturals com ara el disseny, l'arquitectura, les belles arts, la història de l'art, les humanitats, l'antropologia, la sociologia, la comunicació i els mitjans o la gestió cultural. Tant mateix, totes aquelles persones que desitgin complementar els seus coneixements o experiència en la concepció d'espais, la creació de continguts o el disseny d'experiències i exposicions.
Sortides professionals
El postgrau permet als seus participants assolir l'excel.lència professional en l'àmbit curatorial, i els habilita per treballar en entorns transdisciplinaris, desplegant propostes artístiques, socials i culturals, per institucions de diferents naturalesa i amb els agents i professionals que hi col.laboren.
Els estudiants podran treballar i col.laborar en museus, centres d'art, galeries comercials, revistes especialitzades, espais alternatius, organitzacions sense ànim de lucre. També poden desplegar la seva activitat professional com a directius d'estudis d'art i disseny, programadors d'educació artística, organitzadors d'esdeveniments i activitats públiques en centres culturals, o totes aquelles activitats que es puguin autogenerar en l'àmbit de la creació i la innovació cultural.

Beques i ajuts

Consulta la informació a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

Contacte

Berta Fort

Telèfon: 932030929

Web del programa

https://www.eina.cat/ca/exposicions-curadoria-disseny-i-espais

Vols rebre més informació?