Presentació

Cal redefinir el paper de les arts aplicades en el món actual: retornar al “fer és pensar”. I, fent, replantejar el paper de la creativitat amb tot el bagatge de l'art, del disseny, i la saviesa de l'artesania. Sostenibilitat, creativitat participada, innovació i tradició, empoderament, funció i us, poètica dels materials, responsabilitat social.
Aquestes estudis materialitzaran els conceptes esmentats gràcies un programa formatiu basat en la necessitat de fer del taller el lloc central del desenvolupament del treball personal i creatiu. Es tracta de facilitar el temps de maduració i de creixement en les habilitats i domini de les tècniques i els materials, en una revisió molt amplia de la funció contemporània de les arts aplicades (l'art i el disseny). En el moment present els territoris específics on treballarem serà l'art tèxtil, la joieria i les arts del foc (vidre i ceràmica), sempre provocant la dialèctica entre la tradició i la innovació, tot animant a la hibridació entre els diferents territoris.

Objectius

- Entendre el caràcter transformador implícit en les arts aplicades, la seva capacitat de transformar la nostra relació amb l'entorn, així com una nova antropologia del saber fer i del pensar: “Fer és pensar” (R. Sennett).
- Reescriure la relació entre l'objecte i el subjecte atenent tant a les capacitats poètiques com a les funcionals, superant així la dicotomia entre significació i necessitat.

- Relacionar els materials i les tècniques tradicionals amb els nous materials i la metodologia implícita en les tecnologies digitals.
- Potenciar la centralitat i el recorregut de les arts aplicades com a pont i territori comú de l'art i el disseny, tot participant en el debat entre l'artesania i el disseny, entre l'art i l'artesania.

Requisits d'accés

- Tenir un títol universitari d'un mínim de 180 ECTS, o equivalent.

- En casos justificats, es pot permetre l'accés d'estudiants no titulats amb demostrada experiència professional i en cas de superar el programa rebran un certificat d'assistència.

Sortides professionals

- Desenvolupar projectes personals en l'àmbit de l'artesania contemporània, tot coneixent els diferents comportaments del sectors de l'art i del disseny.
- Incorporació en equips multi professionals en l'àmbit de l'art i del disseny: arquitectura, disseny de producte, arts visuals, moda, direcció d'art per l'audiovisual i el teatre.

Contacte

Oscar Martínez Puerta

Telèfon: 93442200

Correu electrònic: postgrau.arts.aplicades@escolamassana.cat

Web: http://www.escolamassana.cat

Postgrau UAB

7a Edició
Places: 30
Orientació: Professional
30 ECTS
Codi de l'estudi: 3317/7
Preu: 3600 ¤
Preu especial: 3240¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium i Ex-alumnes i personal de l'Escola Massana

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Escola Massana, Centre d'Art i Disseny, Pl. Gardunya 9, 08001 Barcelona
Dates: del 30/09/2020 al 17/06/2021
Idioma de docència:
Castellà (60%), Català (40%)
Centres responsables:
Escola Massana, Centre Municipal d'Art i Disseny
Títol que s'obté:
Diploma de Postgrau en Arts Aplicades Contemporànies

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.