Postgrau en Antic Egipte: Espais, Llenguatges, Identitats

Presentació

El postgrau Antic Egipte: Espais, Llenguatges, Identitats de l’IEPOA de la UAB està adaptat a les directrius de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) i s'imparteix en un any acadèmic. Està dirigit, no tant a l'estudiant universitari que desitja fer de l'Egiptologia la seva professió o el seu àmbit de recerca especialitzada (aquesta és la finalitat del Màster Universitari en Egiptologia de la UAB), sinó a l'estudiant universitari o al públic cultivat en general que estant en possessió d'un títol de llicenciat/da o grau, i desitja posseir una formació egiptològica general. Així, pel que fa al règim d'estudi, és un programa de temps parcial (a diferència del màster, que és de temps complet), per tal que puguin inscriure's persones que treballen. I pel que fa a l'orientació, és l'acadèmica i no es contempla una orientació professionalitzadora ni investigadora.


El Postgrau està concebut com un programa d'introducció i de formació general en Egiptologia, i tracta qüestions diverses com ara la cultura escrita, la societat, ciència, història i cultura. Està pensat per a persones no iniciades en la disciplina, de manera que el nivell inicial serà el de principiants absoluts. La cultura egípcia és estudiada des de diferents àmbts temàtics i diferents enfocaments i mètodes per tal d'apropar l'inscrit en aspectes definidors i alhora especialment atractius d'aquesta civilització.

És recomanable haver cursat i superat el MOOC d'Egiptologia de Coursera-UAB. Cal entendre que els mòduls que composen la diplomatura són complementaris al que s'imparteix al coursera. Els mòduls aprofundeixen en aspectes que o bé no es tracten en el curs de coursera o bé es tracten de manera succinta. L'objectiu final és que l'estudiant adquireixi un coneixement global de la civilització dels antics egipcis en els seus aspectes més definidors o en aspectes que revisten un interès singular.

Objectius

- Conèixer els fonaments de l'escriptura jeroglífica i de la cultura escrita de l'antic Egipte.
- Conèixer les diverses manifestacions de l'astronomia, a través del món funerari i de l'arquitectura.
- Comprendre el concepte de temps i les seves manifestacions.
- Conèixer les dinàmiques internes de la societat egípcia mitjançant els estudis de gènere.

- Conèixer la geologia i els llocs i formes d'explotació dels materials ornamentals i de construcció.
- Conèixer la dinàmica econòmica que origina les rutes comercials.
- Introduir-se en la interpretació de la imatge i la simbologia egípcia des de l'estudi de la iconografia.
- Dotar-se de les eines metodològiques i bibliogràfiques eficients per a seguir estudiant autònomament un cop acabat el postgrau.

Requisits d'accés

Per a accedir al programa a tots els efectes, cal estar en possessió d'un grau, diplomatura o llicenciatura universitària de qualsevol especialitat.
També s'admetran persones sense titulació universitària, que tindran dret només a un certificat.
Els principals destinataris són graduats, diplomats o llicenciats de qualsevol branca de les ciències humanes i socials, però també graduats, diplomats o llicenciats d'altres especialitats o persones sense titulació universitària que tinguin inquietuds i coneixements humanístics.
És recomanable haver cursat i superat el MOOC d'Egiptologia de Coursera-UAB. Cal entendre que els mòduls que composen la diplomatura són complementaris al que s'imparteix al coursera. Els mòduls aprofundeixen en aspectes que o bé no es tracten en el curs de coursera o bé es tracten de manera succinta. L'objectiu final és que l'estudiant adquireixi un coneixement global de la civilització dels antics egipcis en els seus aspectes més definidors o en aspectes que revisten un interès singular.

Sortides professionals

Aquest és un postgrau acadèmic, no professionalitzador, encara que després els nostres estudiants desenvolupen les activitats i/o es mouen en els camps laborals següents (per als quals surten capacitats):
- El treball i la recerca personals.
- La docència (ensenyaments egiptològics a secundària, en el marc universitari, en institucions privades etc.).
- La participació en missions arqueològiques a Egipte.
- L'activitat editorial (traducció o edició d'obres egiptològiques).
- El turisme cultural (viatges especialitzats).
- La museística, les exposicions i la conservació del patrimoni egiptològic.
- La gestió cultural en l'àmbit egiptològic.
- El periodisme cultural.

Contacte

Jose Lull Garcia

Telèfon: 935868834

Correu electrònic: jose.lull@uab.cat

Web: www.uab.cat/iepoa/

Postgrau UAB
10% de descompte Alumni Premium

5a Edició
Places: 20
Orientació: Acadèmica
30 ECTS
Codi de l'estudi: 3517/5
Preu: 1680 ¤

Veure el detall del preu

Modalitat: Online
Lloc: Online
Dates: del 22/10/2019 al 30/05/2020
Idioma de docència:
Castellà (100%)
Centres responsables:
Institut Interuniversitari d'Estudis del Pròxim Orient Antic
Títol que s'obté:
Diploma de Postgrau Antic Egipte: Espais, Llenguatges, Identitats

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.