Fira virtual de màsters, postgraus i doctorats UAB

Sessions informatives amb les direccions i coordinacions de cada programa, del 22 al 26 de maig. Inscripcions obertes!

 • Postgrau UAB
 • Codi de l'estudi: 3633/7
 • 7a edició
 • Modalitat: Semipresencial
 • Crèdits: 51 ECTS
 • Inici: 10/10/2022
 • Final: 04/06/2023
 • Places: 30
 • Orientació: Professional
 • Preu: 3366 €
 • Idioma de docència: Castellà (75%), Anglès (25%)
 • Lloc: Fundació Salut del Consorci Sanitari del Maresme: Hospital de Mataró, C/ Cirera s/n. 08304, Mataró, Barcelona. Acadèmia de les Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears: Carrer Major de Can Caralleu 1
La disfàgia orofaríngia és una condició poc reconeguda que pateixen 30.000.000 europeus, juntament amb les seves complicacions nutricionals i respiratòries. És molt important incrementar la conscienciació d'aquesta malaltia ja que pot comportar greus complicacions: pneumònia per aspiració, incrementar la incidència d'asfíxia, malnutrició i deshidratació, que poden causar la mort del pacient. La disfàgia també perllonga el temps d'hospitalització dels pacients i la necessitat d'assistència institucional.
Les poblacions de risc són, tant adultes com pediàtriques, que pateixen malalties neurodegeneratives, embòlia i malalties neurològiques no degeneratives, lesions cerebrals traumàtiques, pacients ancians (de més de 70 anys), pacients amb malalties de cap i coll (com tumors), pacients amb pneumònia recurrent i infeccions respiratòries.
En conclusió, la detecció precoç i tractament de la disfàgia orofaríngia és important per prevenir complicacions associades a la malaltia i disminuir el risc de mort deguda a la malnutrició i la pneumònia per aspiració.

Aquesta diplomatura de postgrau és multidisciplinària i té com a objectiu incrementar el coneixement relatiu a la disfàgia oferint formació avançada en l'àrea específica de la disfàgia orofaríngia, incloent pràctiques professionals amb casos clínics.
El programa, de 51 crèdits ECTS, està dissenyat per a professionals multidisciplinaris de tots els camps que tracten amb la disfàgia: geriatria i rehabilitació, fisioteràpia, medicina, infermeria, radiologia, neurologia, otorinolaringologia, logopèdia, dietètica i nutrició, etc.
Aquest diploma de postgrau no qualifica els estudiants per a la pràctica professional en l'àrea de la disfàgia.

Sortides professionals

El postgrau està dirigit a professionals ja formats en diferents camps professionals. El curs no qualifica per a la pràctica professional per si sol, però pretén incrementar les competències i coneixements bàsics en l'àrea de la disfàgia.
Les àrees professionals a què el curs pot tenir sortida són tots els camps que tracten amb la disfàgia: medicina, infermeria, radiologia, neurologia, logopèdia, dietètica i nutrició, otorinolaringologia, fisioteràpia, geriatria i rehabilitació, etc.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Departament de Cirurgia

Centres col·laboradors

Fundació Salut del Consorci Sanitari del Maresme
European Society for Swallowing Disorders

Contacte

Laura Chércoles

Telèfon: +34 93 741 7700 ext. 1106

Informació addicional

https://dysphagiamasters.org

Més informació

Vols rebre més informació?