Continguts

El Diploma d'especialització en l'Avaluació i la gestió de la seguretat alimentària és de 30 crèdits distribuïts en un semestre i estructurat en 5 mòduls obligatoris, 4 són mòduls de continguts teòrics i teòric-pràctics i un cinquè mòdul que és el Treball de Fi de Diploma d'especialització en l'avaluació i la gestió de la seguretat alimentària. Aquest diploma ofereix continguts especialitzats en la innocuïtat alimentària des d'un punt de vista científic (avaluació del risc) i tècnic com és l'aplicació del sistema APPCC i dels estàndards de certificació, així com aspectes genèrics dels aspectes normatius que els regulen.

Assignatura Crèdits Caràcter

Norma Europea ISO 9001: 2015 "Sistema de Gestió de la Qualitat - Requisits"

3 ECTS

Obligatòria

Avaluació del Risc: Perills biològics i químics

9 ECTS

Obligatòria

La gestió del Risc a la indústria alimentària. Requisits previs i/o operatius i el sistema APPCC

9 ECTS

Obligatòria

Estàndards de Certificació: bases i aplicació pràctica

6 ECTS

Obligatòria

Treball Fi Diploma Especialització

3 ECTS

Obligatòria

Itineraris

Aquest diploma està contingut en el Màster en Formació permanent en Gestió de la Seguretat i la Qualitat Alimentària (2433).

Competències bàsiques

- Posseir i comprendre coneixements que aportin una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees.

- Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seva capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relatius al seu camp d'estudi.

- Que els estudiants siguin capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, inclogui reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.

- Que els estudiants sàpiguen comunicar les seves conclusions amb els coneixements i raons últimes que les sustenten a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.

- Que els estudiants tinguin les habilitats d'aprenentatge que els permetin continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran mesura autodirigida o autònoma.

 

Competències específiques

KT01. Identificar les bases de la legislació aplicada a la qualitat i la seguretat alimentària.
KT02. Reconèixer l'evolució i l'estructura del control de la cadena alimentària.
KT03. Distingir els mecanismes de control de la seguretat i la qualitat alimentària per part de les administracions públiques.
KT04: descriure les bases de l'anàlisi del risc en la innocuïtat alimentària.
KT05. Identificar els sistemes de gestió de la innocuïtat alimentària.
KT06. Descriure els mecanismes aplicats en l'auditoria de l'anàlisi de perills i punts crítics de control (appcc) i dels sistemes de gestió a la indústria alimentària.
KT 11. Definir els elements bàsics de la recerca en l'àmbit legislatiu, científic i tècnic referits a la seguretat i la qualitat alimentària.
ST01. Organitzar la informació jurídica i científica aplicada a la qualitat i la seguretat alimentària.
ST02. Interpretar la legislació que regula la qualitat i seguretat alimentària a nivell nacional i internacional.
ST03. Aplicar la base científica per fer una avaluació del risc.
ST04. Aplicar la base científica per fer un pla d'anàlisi de perills i punts de control crítics.
ST05. Analitzar les desviacions associades als requisits dels diferents sgia.
ST06. Emprar les normes que regulen la qualitat agroalimentària general i específica dels aliments.
ST09. Resoldre casos en l'àmbit legislatiu, científics i tècnics referits a la seguretat i la qualitat alimentària.
CT01. Interpretar els procediments normatius, científics o tècnics referits a la seguretat i la qualitat alimentària.
CT02. Dissenyar sistemes de gestió de seguretat i de qualitat d'aplicació a la cadena alimentària.
CT03. Avaluar els procediments de auditoria de seguretat i qualitat d'aplicació a la cadena alimentària. CT05. Revisar informes en l'àmbit científic-tècnic i legislatiu/jurídic relacionats amb la seguretat i la qualitat alimentària. )
CT06. Defensar casos en l'àmbit legislatiu, científics i tècnics referits a la seguretat i la qualitat alimentària.

Títol que s'obté

Diploma d'Especialització L'avaluació i la gestió de la seguretat alimentaria.

Vols rebre més informació?