Curs en Com Llegir la Pintura Egípcia:Tebes, Regne Nou

Presentació

Les raons que ens han portat a crear aquest curs són, d’una banda, el gran interès que l’antic Egipte desperta tant entre els estudiants universitaris com en la societat en general, i, de l’altra, l’èxit d’acceptació. Així mateix, l'experiència obtinguda amb el curs d’Egiptologia online en la plataforma coursera, amb una gran acollida entre el públic universitari i no-universitari, de casa nostra i d’altres llocs d’Espanya i hispanoamèrica, ens permet pensar en el potencial que poden tenir cursos com aquest.

Continguts

En aquest curs l’estudiant s’aproximarà al simbolisme emprat en els repertoris iconogràfics de les tombes nobiliàries egípcies per a tractar de comprendre millor les creences religioses i la litúrgia funerària egípcia. Per això, proposem un enfocament semiòtic dels repertoris iconogràfics de les tombes privades del Regne Nou, tot analitzant la disposició simbòlica dels temes al llarg dels murs de les tombes. Així mateix, es cercaran representacions dels temes característics però de períodes anteriors per tal de comprovar l’espai deixat a la “subjectivitat” de l’artesà (és a dir la dimensió poètica de les imatges). Finalment, es realitzaran lectures iconològiques de repertoris complerts de tombes privades, per tal de comprovar la viabilitat del mètode d’anàlisi semiòtic a l’hora d’entendre la gramàtica global de la tomba privada egípcia.

Objectius

Mostrar com la cultura egípcia pot ser estudiada des de diferents àmbits temàtics i diferents enfocaments i mètodes.
Posseir una formació egiptològica especialment centrada en alguns temes multidisciplinars vinculats a l’egiptologia.
Introduïr i profunditzar en un aspecte de la cultura faraònica, especialment atractiu i engrescador a mesura que hom s’hi acosta més.

Requisits d'accés

Els principals destinataris són graduats, diplomats o llicenciats de qualsevol branca de les ciències humanes i socials, però també graduats, diplomats o llicenciats d'altres especialitats o persones sense titulació universitària que tinguin inquietuds i coneixements humanístics.

Contacte

Jose Lull Garcia

Telèfon: 93 586 88 34

Correu electrònic: Jose.Lull@uab.cat

Web: http://www.uab.es/iepoa

Curs d'especialització UAB

5a Edició
Places: 25
Orientació: Acadèmica
5 ECTS
Codi de l'estudi: 3640/5
Modalitat: Online
Lloc: Online
Dates: del 13/10/2020 al 11/12/2020
Idioma de docència:
Castellà (100%)
Centres responsables:
Institut Interuniversitari d'Estudis del Pròxim Orient Antic
Títol que s'obté:
Certificat d'Aprofitament del curs Com Llegir la Pintura Egípcia: Tebes, Regne Nou

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.