Curs en Astronomia i Mesura del Temps a l'Antic Egipte

Presentació

Fira virtual de màsters i postgraus UAB: últimes places!

Entre el 28 de setembre i el 2 d'octubre, els màsters oficials i els màsters i postgraus propis de la UAB organitzen sessions informatives perquè en puguis parlar directament amb la coordinació de cada programa. Inscripció oberta!

Les raons que ens han portat a crear aquest curs són, d'una banda, el gran interès que l'antic Egipte desperta tant entre els estudiants universitaris com en la societat en general, i, de l'altra, l'èxit d'acceptació. Així mateix, la experiència obtinguda amb el curs d'Egiptologia online en la plataforma coursera, amb una gran acollida entre el públic universitari i no-universitari, de casa nostra i d'altres llocs d'Espanya i hispanoamèrica, ens permet pensar en el potencial que poden tindre cursos com aquest.

Continguts

En aquest curs l'estudiant farà ús de la documentació astronòmica egípcia per a aproximar-se, des de una nova perspectiva, a diversos aspectes de la cultura egípcia. Per això, proposem un estudi al concepte del temps i als sistemes de mesurar el temps per part dels antics egipcis, una aproximació als mites creacionals des de les més importants cosmogonies de l'antic Egipte; la identificació i interpretació de la simbologia astronòmica en el àmbit funerari y arquitectònic egipci; veurem el cel amb els ulls dels antics egipcis, a través de les seues constel.lacions i decans, de la mitologia associada i del treball d'observació dels seus horòlegs i sacerdots astrònoms; la interpretació de les principals alineacions arqueoastronòmiques egípcies; i una aproximació, a través de la documentació astronòmica, de com podem fer càlculs de cronologia absoluta i enquadrar millor la cronologia relativa egípcia.

Requisits d'accés

- Tenir títol de grau, diplomat o llicenciat de qualsevol branca de les ciències humanes i socials o altres especialitats.

- Sense titulació universitària que tinguin inquietuds i coneixements humanístics.

Contacte

Jose Lull Garcia

Telèfon: 935868834

Correu electrònic: Jose.Lull@uab.cat

Web: http://www.uab.es/iepoa

Curs d'especialització UAB

6a Edició
Places: 25
Orientació: Acadèmica
5 ECTS
Codi de l'estudi: 3526/6
Modalitat: Online
Dates: del 20/10/2020 al 18/12/2020
Idioma de docència:
Castellà (100%)
Centres responsables:
Institut Interuniversitari d'Estudis del Pròxim Orient Antic
Títol que s'obté:
Certificat d'aprofitament del curs Astronomia i Mesura del Temps a l'Antic Egipte.

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.