Informació

La UAB es veu obligada a aturar temporalment els serveis d'orientació professional

Activitats d'Orientació ProfessionalEl Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha suspès de forma provisional el conveni que finançava els serveis d'orientació professional per a les persones universitàries. L'Autònoma i el seu Servei d'Ocupabilitat treballen per recuperar-los el més aviat possible.

La crisi econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19 i la retallada pressupostària del 55% dels fons destinats a polítiques actives d’ocupació han portat el SOC a no renovar, per al curs acadèmic 2020-2021, el Conveni de col·laboració entre el Consell Interuniversitari de Catalunya i les universitats públiques i privades del sistema universitari català per a l’impuls i la millora de la ocupabilitat i la inserció laboral de les joves persones estudiants i graduades.

La UAB ha estat part signant d’aquest conveni des del seu inici i durant els darrers sis cursos, la qual cosa li ha permès, a través del seu Servei d’Ocupabilitat, oferir serveis d’orientació professional per promoure la inserció laboral de milers de persones estudiants i titulades de la Universitat. Hores d’ara, i a causa de la suspensió del conveni, l’Autònoma s’ha vist obligada a aturar temporalment la seva programació d’activitats d’orientació professional, així com les tasques d’acompanyament individual a la carrera professional, per manca de recursos econòmics.

En un moment en què la incertesa del context socioeconòmic exigeix a les persones joves una preparació extra per fer el salt al món laboral, la UAB i el seu Servei d’Ocupabilitat treballen perquè les persones estudiants i titulades de la Universitat tornin a disposar de serveis d’orientació professional el més aviat possible.

Informació publicada el 08/09/2020.