Lliçó inaugural del curs 2023-2024
Llico Inaugural 2324 29.09.2023 El departament  - 

Conferència inaugural del curs acadèmic 2023-24 dels graus de Matemàtiques, Estadística Aplicada i Matemàtica Computacional i Analítica de Dades, a càrrec de Xavier Mora, professor del Departament de Matemàtiques de la UAB.


La lliçó es farà el  proper dimecres 11 d'octubre de 2023, a les 12:00 h, a la Sala d'Actes de les Facultats de Ciències i Biociències i portarà per títol

  "Llistes obertes: Els més votats? No, gràcies!".

Alguns col·lectius elegeixen els seus òrgans de representació mitjançant llistes obertes (possiblement després de dividir el col·lectiu en diversos sectors o circumscripcions i assignar a cadascun d'ells un cert nombre de representants). En particular, així ho fem a la UAB per a elegir els membres del claustre. Habitualment, per no dir sempre, la regla que s'utilitza per a determinar qui resulta elegit en una votació amb llistes obertes és simplement els candidats més votats. Si reflexionem una mica, però, de seguida veurem que aquesta regla no garanteix pas que el conjunt elegit sigui realment representatiu. D'aquest problema se'n va ocupar a finals del segle XIX el matemàtic suec Edvard Phragmén, que va idear diversos procediments per a posar-hi remei. En aquesta xerrada presentarem la seva última proposta.

Correu electrònic  Departament de Matemàtiques
Més informació
Cartell Lliçó inaugural
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Matemàtiques
Edifici C Facultat de Ciències
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 04
FAX +34 93 581 27 90

d.matematiques@uab.cat
 

 

 

2023 Universitat Autònoma de Barcelona