Ens han censurat el llaç groc al web del Departament
Llaç web 07.01.2019 El departament  -  El passat 21 de desembre va ser esborrat des del Vicerectorat de Comunicació i Promoció.

Durant un mes i mig el web del Departament va tenir un llaç groc com a símbol per reclamar la llibertat dels presos polítics. Des de l'equip de direcció del Departament entenem que és una una mesura que concorda força amb l'Article 3.1 dels estatuts de la UAB: "Per a desenvolupar les seves activitats, la Universitat Autònoma de Barcelona s'inspira en els principis de llibertat, democràcia, justícia, igualtat i solidaritat".

Entenem, a més a més, que el llaç groc no és un símbol de part. No es pronuncia sobre unes idees polítiques sinó que només reclama la llibertat de les persones empresonades.
 
També està força d'acord amb l'acord del Consell de Govern de la UAB del 16 de novembre de 2017:

"El Consell de Govern de la UAB demana la posada en llibertat d’aquests empresonats, alguns dels quals estan o han estat vinculats a la nostra universitat, i la tornada a la normalitat institucional al més aviat possible. Catalunya ho necessita per poder abordar solucions en un marc democràtic de diàleg i de tolerància. L’alliberament de les persones actualment empresonades és un element molt important per fer possible que totes les forces polítiques que participin als comicis del 21 de desembre ho puguin fer en igualtat de condicions".

Des del rectorat ens va demanar que traguéssim el llaç de la pàgina web. A final de gener hi ha previst un Consell de Departament i vam anunciar que portaríem el tema al consell per tal que els membres del Departament decidissin si manteníem el llaç o fèiem cas de l'ordre de la vicerectora. Però el dijous 20 de desembre la vicerectora ens va enviar un correu electrònic que acabava dient: "Esperem, doncs, que demà divendres 21, aquest llaç no continuï a la plana web del seu Departament. En cas contrari, procedirem a esborrar-lo des de la Unitat Web."

I, efectivament, el divendres 21 a la tarda van entrat a la nostra web http://mat.uab.cat i ens el van esborrar. En contra de la nostra voluntat. Això va passar la mateixa setmana que es va aprovar al claustre el manifest exigint la llibertat dels presos i que acabava dient: "l exigim un posicionament clar i inequívoc del  nostre Rectorat i de la resta d'autoritats universitàries catalanes contra la injustícia i l'arbitrària instrumentalització de la legalitat per mantenir en presó preventiva líders socials i polítics catalans, obstruint greument els seus drets com a ciutadans i/o càrrecs electes."

Xavier Bardina
Director del Departament de Matemàtiques
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Matemàtiques
Edifici C Facultat de Ciències
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 04
FAX +34 93 581 27 90

d.matematiques@uab.cat
 

 

 

2022 Universitat Autònoma de Barcelona