"Modelització Matemàtica" a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB
07.02.2011 Divulgació  -  "Modelització matemàtica" a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB.

En un mapa imaginari de la ciència, les matèmàtiques podrien ser una illa, situada en una posició més o menys central, de la qual surten ponts, o altres vies de comunicació, que les connecten amb les altres ciències. Un cop establertes, aquestes vies permeten que la ciència en qüestió es beneficiï de la potencia deductiva de les matemàtiques. Això és cert en la mesura en què es compleixin les hipòtesis que s’hagin adoptat en pasar del món real al món ideal de les matemàtiques. En qualsevol cas, però, abans d’utilitzar aquestes vies cal construir-les. Això és precisament el que fa la modelització matemàtica.  

L'exposició "Modelització matemàtica" vol ser una mostra representativa (no pas exhaustiva!) de la diversitat d’àrees de la ciència que poden ser modelades matemàticament, i també de les diverses àrees de la matemàtica que intervenen en aquests models.  

L'exposició es podrà veure a partir del 7 de febrer de 2011 a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB.També hi haurà una versió a la xarxa que estarà disponible, a partir d'aquest dia a l'adreça http://www.bib.uab.cat/modelmat.htm

Correu electrònic  Departament de Matemàtiques
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Matemàtiques
Edifici C Facultat de Ciències
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 04
FAX +34 93 581 27 90

d.matematiques@uab.cat
 

 

 

2022 Universitat Autònoma de Barcelona