Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Nanoligent obté el primer premi de la competició de transferència de tecnologia de l'ONCO Emergence Forum

Nanoligent obté el primer premi de la competició de transferència de tecnología de l'ONCO Emergence
L'spin-off de la UAB va ser premiada com a millor projecte, entre una dotzena d'iniciatives, per la seva tecnologia per al tractament de les metàstasis mitjançant l'eliminació selectiva de les cèl·lules mare tumorals.

28/06/2018

El passat 21 i 22 de juny es va celebrar a la Fira Gran Via de Barcelona, ​​l’ONCO Emergence Forum, un congrés networking centrat en la creació de consorcis multidisciplinaris, xarxes i projectes col·laboratius en oncologia que siguin capaços d'aplicar a convocatòries de la Comissió Europea i bilaterals.

El congrés, organitzat per Biocat, va compta amb sessions plenàries multidisciplinars, sessions científiques i una competició de transferència tecnològica, en què una dotzena d’emprenedors van presentar els seus projectes innovadors en 6 minuts davant d'un jurat. L’objectiu de la competició era donar visibilitat a  emprenedors europeus, TTO i investigadors que estan desenvolupant noves tecnologies d'una entitat de recerca que està preparada per a la llicència o que n'ha començat el desenvolupament a través d'una spin-off.

L’spin-off de la UAB Nanoligent -impulsada per Esther Vázquez i Antonio Villaverde, de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la UAB, i Ramon Mangues, de l’Hospital Sant Pau, i dirigida per Manuel Rodríguez- va obtenir el primer premi de la competició, premiat amb 1.500 euros.

El seu projecte es basa en el desenvolupament d’una nanomedicina per al tractament de les metàstasis mitjançant l'eliminació selectiva de les cèl·lules mare tumorals. Els investigadors ja han creat un prototip del fàrmac i han realitzat assaigs in vivo en models animals de càncer colorectal, que han demostrat la seva eficàcia, biodistribució selectiva i baixa toxicitat.