Actualitat

La UAB digitalitza en 3D l’estàtua de l’Esculapi d’Empúries

La UAB digitalitza en 3D l’estàtua de l’Esculapi d’Empúries

Un equip de recerca de la UAB treballa aquests dies en la digitalització en 3D de l’estàtua del déu Esculapi d’Empúries, una icona de l’arqueologia catalana. La iniciativa permetrà obtenir una rèplica digital molt precisa de la peça i innovar sobre noves formes d’estudi, difusió i ús del patrimoni cultural.

Noi treballant amb un ordinador

El confinament incrementa les desigualtats en l'aprenentatge entre els infants

L'estudi "Confinament i condicions d'aprenentatge", que han dut a terme els professors del Departament de  Sociologia de la UAB, Sheila González i Xavier Bonal- amb dades de 35.937 famílies i de 59.167 infants entre 3 i 18 anys, durant l'inici del confinament-, ha detectat un increment de les desigualtats en l'aprenentatge que, malgrat existir amb anterioritat al tancament escolar, ara s'han vist amplificades.

Reunió oberta per construir el Covadonga Urban Lab a Sabadell

En marxa la creació d'un laboratori urbà a Sabadell

La UAB i la CORE de Ciutats intel·ligents i sostenibles impulsen una prova pilot al barri de Covadonga de Sabadell, obert a la participació de la ciutadania, per crear un nou espai d'experimentació i de co-creació on provar solucions d'innovació als reptes que té la ciutat. La primera activitat, amb què es posava en marxa el projecte, va tenir lloc el 29 de gener a Sabadell.