Pere Menal El Dr. Pere Menal i Brufal, nascut a Lleida l'any 1951, es va llicenciar en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona l'any 1973 i des d'aleshores fou professor del Departament de Matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, on va llegir la seva tesi doctoral el 1977. Va ser nomenat catedràtic d'Àlgebra l'any 1981. Gran autodidacte, va ser iniciador i impulsor de la recerca en àlgebra no commutativa entre nosaltres i també arreu de l'Estat.

La seva producció científica inclou gairebé quaranta treballs de recerca en revistes internacionals, alguns d'ells en col·laboració amb els millors especialistes.

Com a director de recerca va dirigir sis tesis doctorals i els seus estudiants, la majoria dels quals treballen a la nostra Universitat, constitueixen un grup consolidat en aquesta àrea de recerca. El seu prestigi científic era reconegut entre els teoristes d'anells d'arreu del món.

La seva sobtada mort en accident de circulació el dia 4 d'abril del 1991 va significar la pèrdua d'un gran matemàtic, d'un entranyable company i d'una excel·lent persona.

Beca Pere Menal

La Universitat Autónoma de Barcelona va crear l'any 1995 una beca que porta el seu nom i que ha estat otorgada any rera any al millor estudiant de batxillerat que es decideix a estudiar Matemàtiques a la UAB. La beca consisteix en la matrícula gratuïta de totes les assignatures de la Llicenciatura de Matemàtiques a la UAB, a més d'una quantitat anual en concepte d'adquisició de llibres.

Enllaços relacionats

Grau de Matemàtiques
Beques Pere Menal
Grau de Matemàtiques Estudiar Matemàtiques, Matemàtiques + Física a la UAB. Més info.

 

Grau d'Estadística Aplicada Estudiar Estadística Aplicada a la UAB. Nou grau. Conjunt amb la Universitat de Vic. Més info.

 

Facultat de Ciències Facultat de Ciències

 

Dissabtes de les Matemàtiques Estàs pensant en estudiar Matemàtiques?

 

Modelling for Science and Engineering Modelling for Science and Engineering

 

Biblioteques de la UAB Web de les Biblioteques de la UAB

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament de Matemàtiques
Edifici C Facultat de Ciències
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 04
FAX +34 93 581 27 90

d.matematiques@uab.cat
web

 

 

 

 

2024 Universitat Autònoma de Barcelona