Presentació


ExponaturaUAB 2022

 

Un any més torna el concurs de fotografia ExponaturaUAB, una mostra que vol ser un recull de totes les imatges sobre la biodiversitat realitzades per tot el col·lectiu d'estudiants, professorat, investigadors, alumni i personal de servei de la nostra Universitat. El termini de presentació d'imatges està obert fins al 30 de maig. Les fotografies inscrites es projectaran el 9 de juny a la Sala de Vidre de la Facultat de Biociències i seran publicades de forma telemàtica a una galeria online de Cultura en Viu una vegada es faci públic el resultat del concurs.

El lliurament de premis i accèssits tindrà lloc el mateix 9 de juny, en el marc de la VII Jornada de Recerca del BABVE.

Les bases de participació les podeu consultar al següent enllaç. Per participar, heu d'enviar les vostres imatges per mitjà del següent formulari.

Cartell ExponaturaUAB 2020 2021
Cartell d'ExponaturaUAB 2022

 


Els antecedents

L’inici d’aquesta mostra d’imatges sobre natura es remunta al període 1986-1989.
En aquells anys, un grup d’estudiants de doctorat, interessats per la fotografia de la natura, va engegar aquesta iniciativa, amb la col·laboració de la Facultat de Ciències, el Vicerectorat de Relacions Exteriors i de Campus.

Cartells de les primeres edicions de la concurs
Cartells publicitaris de les primeres convocatòries del concurs


Al llarg d’aquesta primera etapa,“ExponaturaUAB” va esdevenir una iniciativa dinamitzadora de la Facultat, fomentant la participació i la col·laboració dels membres de la nostra comunitat, des d’estudiants a professors, així com el personal d’administració i serveis. Aquestes quatre edicions inicials de la mostra van ser l’aparador d’un recull divers, notable i fins i tot sorprenent d’instantànies de la natura, apropant la ciència a la gent des d’una perspectiva més lúdica.
 


Edicions recents


ExponaturaUAB 2019
Cartell d'ExponaturaUAB 2020/21
 

A l'edició de l'any 2020/21, realitzada en plena crisis del covid, tanmateix es va assolir un rècord de participació tant en nombre d'imatges inscrites (274) com de concursants (144). Podeu veure un recull de les fotos seleccionades i premiades pel jurat aquí.

ExponaturaUAB 2019
Cartell d'ExponaturaUAB 2019
 

A l'edició de l'any 2019, la darrera que vam poder organitzar abans de la pandèmia, el concurs es va consolidar amb una participació de 113 inscrits i 211 imatges. Podeu veure un recull de les fotos seleccionades i premiades pel jurat aquí.


Cartell d'ExponaturaUAB 2018
 

A l'edició de l'any 2018 es va assolir un rècord de participació, arribant als 120 inscrits i 228 imatges a concurs. Podeu veure un recull de les imatges seleccionades i premiades pel jurat aquí.


Cartell d'ExponaturaUAB 2017

    
A la següent edició, es van presentar fins a 226 fotografies noves de 118 participants. Podeu veure un recull de les imatges seleccionades i premiades pel jurat aquí.Cartell d'ExponaturaUAB 2016

   
    
L'any 2016, gairebé 30 anys després de les primeres edicions,  des del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia (BABVE) es va rescatar aquesta iniciativa, aconseguint, amb gairebé dues centes imatges presentades a concurs, un gran èxit de participació. Podeu veure la selecció d'obres premiades i accèsits aquí.


 

 

 

 

 

2024 Universitat Autònoma de Barcelona