Preguntes freqüents sobre la matrícula dels màsters oficials


A continuació tens un llistat de les preguntes més freqüents sobre la matrícula de màsters oficials.

Sí, els documents que vas enviar en línia en el moment de la preinscripció no substitueixen els que has de presentar en paper quan facis la matrícula, excepte la documentació que tingués ja un codi segur de verificació. Sobretot si ets estudiant internacional, revisa abans de la teva arribada tots els originals, fotocòpies i altres documents legalitzats i/o certificats que et demanen a la matrícula.

Pots consultar la documentació aquí.

És el document d'ordre de domiciliació i és obligatori que l’enviïs a la teva gestió acadèmica a través del formulari habilitat. Quan facis la matrícula online hauràs d’introduir a la pantalla de pagament el número de compte per domiciliar la matrícula. Només cal que el tornis a presentar altres anys si fas un canvi de compte corrent per a domiciliar el pagament de la matrícula.

Per a incidències tècniques, de caire informàtic, amb la matrícula t'has d'adreçar al Centre d'Assistència i Suport (CAS).
Telèfon de contacte: 935812100
A/e: cas@uab.cat

És el Servei d'Activitat Física de la UAB. Si contractes aquest servei pots utilitzar les seves instal·lacions, fer activitats esportives, participar en competicions...  Pots consultar la informació a la seva pàgina web: https://saf.uab.cat/

Per a qualsevol gestió relacionada amb el Servei de Llengües de la UAB cal que t’adrecis directament a aquest servei: https://www.uab.cat/web/uab-idiomes-campus-1345809593065.html

Si vols matricular-te com a becari condicional, quedant exempt del pagament dels crèdits matriculats per primera vegada fins a la resolució de la beca, és  imprescindible que llegeixis amb calma la següent informació.

Tingues en compte que l’acreditació econòmica, la beca de Règim General i la beca Equitat són tres sol·licituds diferents. Si al curs passat ja vas ser becari de Règim General no has de tramitar l’acreditació econòmica, però sí que hauràs de tornar a fer la sol·licitud de beca de Règim General.

Matricular-te com a becari condicional no implica tenir la beca sol·licitada, aquest és un tràmit que s’ha de fer expressament cada curs acadèmic.

No, no podràs matricular-te com a becari. Hauràs de fer el pagament normal de la matrícula i demanar la beca. Posteriorment, quan es resolgui la beca, si és favorable la universitat et farà d’ofici el reintegrament que et correspongui.

En aquests casos, recomanem que es faci el pagament en tres terminis.

Si tens l’acreditació econòmica concedida, en el moment de fer la matrícula podràs marcar l’opció de becari de Règim General. D’aquesta manera no pagaràs les taxes acadèmiques dels crèdits matriculats per primer cop fins a la resolució de la beca. Si la beca es resol de forma favorable ja no ho hauràs de pagar. Si et deneguen la beca llavors hauràs de pagar l’import pendent.

Quan es faci la resolució denegatòria de la beca la UAB procedirà al cobrament de la matrícula, en un únic termini i mitjançant domiciliació bancària al compte que indiquis a la matrícula. Abans del cobrament rebràs un avís per correu electrònic.

En aquest cas únicament pagaràs els 70 € que paguen tots els estudiants en concepte de “Serveis específics i suport a l’aprenentatge” i l’assegurança escolar obligatòria.

No, aquesta condició familiar no suposa cap descompte en el preu de la matrícula universitària.

És un servei que t'ofereix la Universitat que consisteix en una assegurança d'accidents i de responsabilitat civil.
Per gaudir-ne cal, que en moment de formalitzar la matrícula, contractis l'assegurança complementària. 
En algunes assignatures i titulacions és obligatori la contractació d’aquesta assegurança complementària (assignatures amb pràctiques a laboratoris, sortides de camp, etc). En aquest cas, en el moment de fer la matrícula ja apareixerà marcada la contractació d’aquesta assegurança.
Trobaràs més detall d’aquesta assegurança aquí.
Si aquest curs has estat acceptat per fer un programa d’intercanvi has de contractar l’assegurança complementària de mobilitat. 

En aquest cas t'aconsellem que a la matrícula marquis la contractació de l’assegurança complementària, tot i que és possible que per les característiques dels teus estudis ja et surti marcada per defecte perquè sigui obligatòria.

A l’enllaç trobaràs tot la informació, Assegurança complementària.

La matrícula a la UAB es fa per a tot el curs.

La devolució de l'import només és possible si l'anul·lació s'ha fet per causes imputables a la UAB, o per motius de salut degudament justificats per l'estudiant.

En el moment de fer la matrícula no has de seleccionar aquesta taxa. 

Aquesta taxa només s’ha de pagar quan es modifica la matrícula.

La UAB té un protocol de canvi del nom legal al nom sentit adreçat a les persones transsexuals, transgènere i intersexuals. 
Contacta amb la teva Gestió Acadèmica i t’informarem com fer aquest canvi.

Abans de contactar amb la teva Gestió Acadèmica o amb qualsevol altre servei de la Universitat, et recomanem que consultis la informació publicada a www.uab.cat/matricula. En cas de que no trobis el que necessites, o que tinguis algun problema durant el procés de matrícula, aquí trobaràs com contactar amb la teva Gestió Acadèmica o amb el Servei més adient per a resoldre el teu problema.