Torna al 2021, en línia, el 'Curs de Preparació per a Concursos i Oposicions de la Unió Europea i Organismes Internacionals'

Pràctiques i feina en institucions de la Unió Europea

S'adreça a estudiants i alumni que vulguin conèixer les oportunitats professionals en institucions internacionals i entrenar-se pels seus processos de selecció. S'impartirà del 2 al 27 de març, dimarts i dijous a la tarda, de forma 100% telemàtica. Inscripcions fins el 26 de gener.

15/12/2020

Es tracta de la sisena edició del curs, que tornarà a preparar l’alumnat per treballar en tot tipus d'institucions internacionals, a més de les de la Unió Europea. Mantindrà un enfocament pràctic i integral amb exercicis i tests específics, simulacres de proves, dinàmiques de grup, materials audiovisuals i una participació continuada de les persones estudiants.

Serà impartit novament per José Díaz Lafuente, professor del Departament de Relacions Internacionals i Història Global de la Universidad Complutense de Madrid (UCM), i tindrà una durada de 25 hores telepresencials, a més d'una tutoria individualitzada.

Les sessions lectives s'impartiran en línia del 2 al 27 de març, tots els dimarts i dijous, de 18.00 a 20.30 h. Els continguts seran els següents:

  • Sessió 1: Introducció a les Institucions Europees i Organitzacions Internacionals
  • Sessió 2: Processos de selecció de la UE, Organismes Europeus i Organitzacions Internacionals
  • Sessió 3: Processos de selecció en el Tercer Sector
  • Sessió 4: Tècniques i eines per a la negociació col·lectiva i la mediació internacional

El curs clourà amb una tutoria individualitzada el 27 de març, també telemàtica, on es lliurarà a l’alumnat un informe sobre el seu rendiment al curs, així com els resultats de les diferents proves i simulacres; també se li oferirà orientació sobre les competències que ha de millorar i/o potenciar per afrontar amb èxit els processos de selecció en organismes internacionals.

La inscripció al curs es podrà realitzar fins el 26 de gener de 2021 a través d’aquest enllaçCaldrà adjuntar, entre altres documents, un currículum vitae en format Europass i una carta de motivació. Les persones finalment seleccionades podran formalitzar la matrícula i el pagament entre el 10 i el 19 de febrer.

El preu és de 150 euros per a estudiants i alumni de la UAB, 50 euros per a les persones estudiants i graduades de la UAB que siguin becàries MECD del curs 2019-2020 i que ho acreditin, i 200 euros per a l'alumnat i les persones graduades d'altres universitats. El nombre mínim d'alumnes serà de 12 i el màxim de 20, i es reservarà el 85% de les places per a estudiants i alumni de l’Autònoma.

Les anteriors edicions del curs han obtingut una acollida qualitativa excepcional; per exemple, el 100% de l'alumnat de l'any passat el recomanaria a altres companyes i companys, mentre que quasi el 90% el valora com a útil per al seu desenvolupament professional i personal.

Abans de l'inici del curs, i a mode de preparació, es realitzarà un Taller Virtual de Preparació per a Concursos i Oposicions de la Unió Europea i Organismes Internacionals impartit pel mateix professor Díaz Lafuente a través de Microsoft Teams. En la sessió també s'oferiran les claus per fer carrera professional en aquest àmbit. Serà el dia 14 de gener de 13.30 a 15.00 h, i s'hi podrà assistir lliurement a través d'aquest enllaç.

Per a més informació: www.uab.cat/cursue

 

Notícies relacionades

Totes les notícies