Sabadell, epicentre de l’esport

Cursa a Sabadell

El proper 11 de desembre tindrà lloc una Matinal d'Innovació Hub b30 per conceptualitzar un hub de l’esport a la ciutat de Sabadell amb representants d’entitats, administracions i empreses per debatre sobre el potencial de l’esport per revitalitzar la ciutat.

09/12/2020

El SBD Esport Hub pretén ser un projecte singular de la ciutat de Sabadell per impulsar l’esport com a motor de canvi per a la revitalització econòmica i la cohesió social. L’objectiu és crear una xarxa de persones, entitats i empreses que mitjançant xerrades, trobades, tallers i reunions han d’afavorir sinergies que permetin potenciar projectes d’innovació en l’esport i la salut.

Per tal de posar les bases i desplegar aquest projecte, l'Ajuntament de Sabadell promou tres sessions tècniques organitzades, sota el paraigües del Hub b30, pel Parc de Recerca UAB (PRUAB) amb la col·laboració de l’Institut de Recerca de l’Esport de la (IRE UAB) i la CORE de Ciutats Intel·ligents de la UAB. La primera sessió tindrà lloc el proper divendres 11 de desembre per via telemàtica i reunirà 12 experts per debatre sobre l’oportunitat de construir el Hub de l’esport a Sabadell. Hi participaran, per exemple, Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; David Escudé, regidor d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, o Ramon Gras, investigador de la Universitat de Harvard University i cofundador d’Aretian Urban Analytics and Design. Tots ells exploraran quins precedents i actius reuneix Sabadell al voltant de l’esport o quines són les interaccions entre l’esport, la promoció econòmica, la salut, l’educació, la recerca i la innovació, el medi ambient, la cohesió social i el turisme.

La segona matinal d’innovació Hub b30 sobre el SBD Esport Hub serà el 26 de febrer del 2021 i es centrarà en l’emprenedoria, els clústers i les xarxes en el món de l’esport. El 2 d’abril es celebrarà la tercera sessió, que reunirà experts en valorització de projectes innovadors, start-ups i màrqueting esportiu per explorar els serveis i valor dels hubs esportius.

 

Notícies relacionades

La UAB atorga deu ajuts ¿Proof of Concept¿ per accelerar la transferència de la recerca

Deu grups de recerca, reconeguts amb els ajuts "Proof of Concept" de la Universitat

Els ajuts "Proof of Concept" són un instrument propi de la Universitat per accelerar la transferència per mitjà de la realització d'estudis que permetin avançar en la maduració dels projectes. Deu grups de recerca han rebut enguany un ajut per validar idees de caràcter disruptiu i per prototipar resultats científics prometedors.

 

Totes les notícies