La UAB celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència amb un acte el 17 de febrer

Dia Dona Nena Ciencia

Per a la celebració de l’11 de febrer, Dia de la Dona i la Nena a la Ciència, enguany a la UAB s'organitza un acte conjunt entre l’Observatori per a la Igualtat, la Facultat de Ciències, la Facultat de Biociències i l’Escola d’Enginyeria. L’acte, on es presentaran les eines per superar l’androcentrisme a la docència de la ciència i la tecnologia, serà el pròxim 17 de febrer a les 13h, a la Sala d’Actes de les Facultats de Ciències i Biociències

02/02/2022

Aquest acte de commemoració és, a la vegada, una trobada per fomentar i reforçar el coneixement de les eines de les quals disposa el professorat per introduir la perspectiva de gènere a la docència de la ciència i la tecnologia. Sota el lema «Superem l’androcentrisme a la Ciència i la Tecnologia. Tenim les eines, només cal aplicar-les», l’acte serà presidit per la vicerectora d’Innovació i Projectes Estratègics, Rosa Ma Sebastián Pérez.  També es comptarà amb la participació de Maria Olivella Quintana, professora de la UOC i co-coordinadora del projecte de Guies per a una docència universitària amb perspectiva de gènere de la Xarxa Vives, Sònia Estradé Albiol, professora del Departament d’Enginyeria Electrònica i Biomèdica de la Universitat de Barcelona i autora de la Guia d’Enginyeria Electrònica de Telecomunicació, i Sandra Saura Mas, professora del Departament de Biologia animal, Vegetal i Ecologia de la UAB, investigadora del CREAF i autora de la Guia de Biologia.

Agenda 2030 per un Desenvolupament Sostenible

El Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència va ser aprovat per l'ONU l'any 2015 en el marc de les mesures de l'Agenda 2030 per un Desenvolupament Sostenible. Aquesta iniciativa engloba 17 categories de propostes que engloben tota mena de mesures que els governs s'han de comprometre a implementar per assolir un futur respectuós amb els drets humans i amb el medi ambient.

L'11 de febrer s'emmarca dins de les mesures de l'Agenda 2030 per la igualtat de gènere i exposa que la paritat no es pot obtenir si aquesta no passa per la participació plena i en igualtat de condicions de les dones de totes les edats en les innovacions científiques i tecnològiques.

Caldrà inscripció per assistir a l’acte a través del següent formulari.

Pots consultar les guies de les diferents disciplines de les quals disposa la Xarxa Vives d’Universitats aquí.

La UAB compta amb la Guia per treballar i avaluar les competències de la UAB que inclou la competència de gènere de la UAB aquí. 

 

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS