L’spin-off AllRead crea una nova tecnologia de detecció i digitalització d’imatges

AllRead Machine Learning Technologies (AllRead MLT)

Investigadors del Centre de Visió per Computador (CVC-UAB) han creat AllRead MLT, una nova spin-off especialitzada en detectar textos en imatges i digitalitzar-los. El seu objectiu és portar al mercat una tecnologia pròpia, basada en el deep learning, que agilitza la identificació i seguiment de contenidors en ports i aeroports.

03/12/2019

La solució disruptiva que ofereix AllRead Machine Learning Technologies (AllRead MLT) permet localitzar un text numèric o codi de qualsevol part d’una imatge sense haver-la de segmentar. A més, segons els seus impulsors, és més fàcil d’implementar i utilitzar que altres propostes del mercat.

La nova tecnologia segueix un model de xarxa neuronal, que es pot entrenar i adaptar a diferents escenaris operatius o industrials. Els algoritmes que han creat són capaços d’aprendre dels errors i de millorar, la qual cosa fa que l’extracció de dades sigui molt precisa. "Processem les imatges i n’extraiem la informació rellevant i que té valor per al client. Fem una selecció utilitzant el big data, que amb la implementació de la xarxa 5G guanyarà en velocitat", explica el cofundador i conseller delegat, Miguel Silva-Constenla.

Prova pilot amb el Port de Barcelona
ALLRead MLT ja ha fet diferents proves pilot amb el Port de Barcelona i amb empreses de diferents sectors, com Suez, Comsa i International Airlines Group, en les quals s’han agilitzat processos logístics que requereixen obtenir informació ràpida i precisa. “Amb una infraestructura tan simple com una càmera de seguretat i un programa informàtic es pot llegir la informació dels contenidors d’un port o dels comptadors de l’aigua”, afirma Silva-Constenla. El seu programari de visió informàtica s’adapta a qualsevol escenari de lectura: números de sèrie, codis de barres malmesos, lectures de sensors, dates de caducitat, etc.

De la UAB al Mobile World Capital
El projecte d’AllRead MLT es va començar a gestar el 2016 al Programa de Generació d’Idees del Parc de Recerca UAB. L’impuls definitiu el van tenir amb la participació al programa The Collider de la Mobile World Capital Barcelona, en el qual es van posar en contacte tres desenvolupadors del Centre de Visió per Computador que treballaven en un sistema de lectura intel·ligent -Dimosthenis Karatzas, Marçal Rossinyol i Lluís Gómez- amb dos executius per escalar el negoci - Miguel Silva-Constenla i Adriaan Landman-.

El passat mes de març van aconseguir una inversió de 50kc, el principal inversor de la qual és el Mobile World Capital. El seu objectiu és tancar noves rondes de finançament durant el 2020.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies