EnergIoT s'instal·la al Parc de Recerca UAB

Detalls

EnergIoT és una spin-off de l’Institut de Microelèctrica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC) amb una trajectòria estel·lar dins el sector de l’estructura piezoelèctrica, desenvolupant nòduls sensorials autònoms, miniaturitzats i intel·ligent. Amb una relació íntima amb el Parc de Recerca UAB des de la seva gestació al programa Engega, ara s’instal·la a l’Edifici Eureka per seguir gaudint de les avantatges que genera estar físicament en un ambient d’investigació i innovació.

14/03/2024

El 2017, EnergIoT va guanyar el premi del Cleantech Camp, programa impulsat per InnoEnergy, Gas Natural Fenosa, Barcelona Activa i la Càmera Municipal de Lisboa. Des de llavors, no ha fet més que seguir endavant amb el seu objectiu de desenvolupar nous materials que aprofitin l’energia ambiental per alimentar permanentment petits sensors autònoms, de manera que no necessiten energia. Són doncs, materials piezoelèctrics que aprofiten l’energia mecànica dissipada en l’ambient per convertir-la en electricitat.

Les possibles aplicacions de l’energia són diverses: ja al 2022 van fer un pilot amb un dispositiu autònom per ajudar a evitar que aus i altres espècies s'electrocutin a les xarxes elèctriques, i altres accidents derivats. Altres pilots eren a Nova Caledònia, Itàlia i Astúries.