El Nexus Innovation Program impulsa set projectes emprenedors del sector agroalimentari

Imatge dels participants del Nexus Innovation Program

El programa, impulsat pel Parc de Recerca UAB i el Grup de Tècniques de Separació de la UAB amb el suport del projecte NEX-LABS, ha finalitzat amb la presentació dels quatre projectes finalistes.

30/10/2023

El Nexus Innovation Program ha donat suport a set projectes emprenedors amb l’objectiu d’impulsar la transferència tecnològica al sector agroalimentari i implementar tecnologies netes per al creixement sostenible en la producció del sector agroalimentari, basat en un ús més eficient de l'energia i l'aigua.

Durant quatre mesos, el programa ha comptat amb mentories d’experts del sector agro, taules rodones amb empreses referents com Vacka i trobades amb inversors del sector.

El programa va finalitzar el passat 26 d’octubre, amb la presentació dels quatre projectes que van arribar a la final:

  • Clic Recycle ha desenvolupat dos productes a base de cabell humà per netejar aigua de la contaminació i reduir el consum d'aigua a les plantacions.
  • Happy Crops vol desenvolupar recobriments fotocròmics que proporcionen una protecció intel·ligent contra la radiació solar excessiva i l'augment de temperatura en hivernacles sense dependre de cap font elèctrica.
  • OceanGarden cultiva macroalgues al voltant de les gàbies de les piscifactories offshore, amb la venda de crèdits de carboni blau. A més de captar diòxid de carboni aquestes algues s'encarregaran de reduir l'eutrofització de l'aigua i d'oxigenar-la.
  • TraceDrink vol vol desenvolupar l'autenticació de caves mitjançant caracterització multiisotòpica. 

A banda de la presentació dels projectes, l’acte de cloenda va comptar amb la conferència de Malwine Steinbock, directora d’estratègia de Food Republik, que va explicar noves tendències del sector agroalimentari i va explicar diferents productes que ja hi ha al mercat i que donen resposta a les necessitats de les persones consumidores, pel que fa a aspectes de salut i sostenibilitat.  

Aquest programa ha comptat amb el suport del projecte Nexus-driven open labs for competitive and inclusive growth in the Mediterranean (NEX-LABS), que té l’objectiu de recolzar la implementació de tecnologies netes per fer més sostenible la producció del sector agroalimentari i fer un ús de l’energia i de l’aigua més eficient en els països de la Mediterrània.