Deep Detection i AEInnova guanyen els premis 'Santander X Spain Award 2021'

Deep Detection i AEInnova guanyen els premis Santander X Spain Award 2021

Dues empreses de la xarxa del Parc de Recerca UAB han estat premiades amb els guardons que convoca el Banco Santander a nivell estatal. Deep Detection, spin-off de l'IFAE, ha quedat primera en la categoria de millor idea de negoci; i AEInnova, spin-off de la UAB, s'ha endut el segon premi en la de millors startups espanyoles.

29/09/2021

El Banco Santander ha lliurat els premis 'Santander X Spain Award 2021', una iniciativa que desenvolupa a través de Santander Universitats i que pretén promoure els millors projectes i startups espanyoles, impulsant el talent que neix a les universitats com a hubs d'innovació i recerca.

Els jurats de les dues categories, Launch i Accelerate, estaven formats per experts en emprenedoria, inversió, tecnologia o màrqueting, i van escollir Deep Detection com a projecte guanyador en la categoria Launch, dirigida a emprenedors universitaris amb idees de negoci en fase de validació per al seu llançament al mercat. Deep Detection, spin-off de l'IFAE i liderada per David Ciudad, és un projecte que pretén fabricar càmeres de raigs X per a inspeccions industrials. Aquestes càmeres són capaces de detectar cossos estranys i defectes en les cadenes productives amb un mínim cost energètic.

D'altra banda, en la categoria Accelerate, AEInnova es va emportar el segon premi. L'spin-off de la UAB va presentar Indu-Eye, un dispositiu d'IoT per al manteniment predictiu de maquinària, sense bateries ni manteniment, que es comunica amb xarxes wireless de molt llarg abast i que s'alimenta de la calor residual dels processos industrials. Aquest dispositiu també ha estat escollit com una de les Top 4 innovacions globals als premis IoT Innovation World Cup de la Hannover Messe 2021.

Els premis Santander X són altament competitius. De totes les iniciatives presentades, es van triar els 100 millors projectes basant-se en criteris com la innovació i el diferencial competitiu, el model de negoci o el perfil dels emprenedors. En l'última fase, es van seleccionar 10 finalistes per categoria, que han hagut d'exposar els seus projectes amb un pitch en anglès de quatre minuts i respondre les preguntes dels experts. Els guanyadors tindran l'oportunitat de competir internacionalment amb els millors emprenedors d'altres països i representar Espanya al 'Santander X Global Award 2022'. També rebran premis en metàl·lic de fins a 10.000 euros, mentoria i assessorament personalitzat.