CowTalk guanya el premi a millor projecte i AI-QUA, a la millor idea innovadora, de la 4a edició de l'AI4ALL

4a edició de l'AI4ALL

La quarta edició del programa AI4ALL, impulsada pel Parc de Recerca UAB, el Centre de Visió per Computador, l'Escola d'Enginyeria de la UAB i l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC, ha arribat a la final amb la celebració d’un concurs dels projectes que s’han desenvolupat.

23/12/2022

A l’acte final del programa, els participants han presentat els seus projectes davant d’un jurat format per Lissette Lemus, gestora de Transferència de Tecnologia a l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC; Josep Lladós, director del Centre de Visió per Computador, i Esther Parra, investigadora del Research Centre of Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI) de la UPC, que han valorat els projectes i n’han escollit el millor i la millor idea innovadora.

El projecte guanyador ha sigut CowTalk, que proposa el desenvolupament d’un sensor acústic per detectar vocalitzacions de vaques lleteres i així poder monitoritzar el benestar dels animals. L’objectiu és poder identificar problemes en el benestar de vedells i vaques a través de la tecnologia i facilitar, així, la feina als ramaders. La solució es basa en col·locar sensors acústics als corrals, i a través de l’anàlisi del so, identificar malalties respiratòries en vedells, detectar el moment del part de les vaques o dolor durant la munyida.

Darrere el projecte hi ha Heng-Lun Ko, Pol Llonch, Eva Mainau, Raúl David Guevara i Cristian Larrondo, de l’spin-off de la UAB AWEC i compta amb el suport de La Salle. La tecnologia que proposen permetrà una detecció primerenca dels problemes que es notificaran a través d'una aplicació mòbil, facilitant una intervenció precoç i minimitzant l'afectació del benestar i millorant la producció.

AI-QUA ha estat escollida com la millor idea innovadora. Aquest projecte planteja l'ús de dades de teledetecció (satèl·lits) per detectar, modelar, i predir contaminants en l’aigua de mar. La idea, creada per Ramon Prat, Sebastià Mijares, Miquel Royo i Bartomeu Alorda, es basa en la creació d’un sistema automàtic que doni una estimació de la presència de patògens en platges diàriament, i que també permeti fer un seguiment de floracions algals al mar i la costa per a la indústria de la pesca.

Amb aquest sistema, a més, es podrà fer prediccions a curt termini d’aquests fenòmens que poden informar decisions i productes del sector pesquer i turístic.

A més d’aquests dos projectes, durant la 4a edició de l’AI4ALL també s’han desenvolupat: LactAI, un sistema de control integral per als processos d’elaboració de formatge usant eines d’IA; Healthtek, una plataforma d’anàlisi avançada de dades biomètriques de pacients per optimitzar la diagnosi de psicòlegs per al sector de la salut mental, i AI-Read4U, que proposa el desenvolupament d’una eina per resumir els termes i les condicions de totes les aplicacions i pàgines web per saber quina informació s’accepta.

L’objectiu del programa AI4ALL és impulsar la generació de tecnologia i projectes emprenedors en Intel·ligència Artificial. Està subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball i compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus i el patrocini del programa The Collider de Mobile World Capital.

Més informació: https://ai4all.cat