Commemoració del Dia Internacional de les Dones Treballadores a la UAB

Notícia acte institucional 8M 2021

El proper 11 de març a les 12h se celebrarà la XVI Jornada institucional a la UAB en commemoració del Dia Internacional de les Dones Treballadores. L’acte inclourà el reconeixement a l’alumnat de la primera promoció del Grau d’Estudis Socioculturals de Gènere de la UAB i es podrà seguir pel canal de youtube de la UAB

 

26/02/2021

Tot i que és difícil marcar un fet concret com a origen de la commemoració del 8 de març, hi ha un cert consens en assenyalar la lluita de les obreres del tèxtil nord-americanes de finals del segle XIX i principi del segle XX i la repressió que van patir com a inspiradores d’aquesta diada.

A la UAB, el professorat, el personal de l'administració i serveis, i l'alumnat es preparen pel Dia Internacional de les Dones Treballadores organitzant diferents activitats programades a arreu del campus.

Aquest any, la jornada institucional en commemoració del 8M se celebrarà el dia 11 de març, a les 12h i es podrà seguir en directe a través del Canal You ube de la UAB  (https://www.youtube.com/user/UABBarcelona). Enguany, l’acte de reconeixement serà per l’alumnat de la primera promoció del Grau d’Estudis Socioculturals de Gènere, que rebrà el premi per el seu activisme i implicació amb el moviment feminista.  

Inaugurarà la jornada Javier Lafuente, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona i seguidament l’Esther Zapater Duque, secretaria general i Maria Prats Ferret, directora de l’Observatori per a la Igualtat, presentaran les línies polítiques en matèria d’igualtat de gènere de la Universitat i els àmbits de treball de l’Observatori.

Sara Torres, professora del Grau en Estudis Socioculturals de Gènere farà una presentació de la promoció del Grau i la UAB lliurarà el premi a la seva representant, Gisela López

Les alumnes seran homenatjades amb un vídeo produït conjuntament entre l’Observatori per a la Igualtat i la Unitat de Dinamització Comunitària de la UAB, on hi participen dues representants del grau, Gisela López i Paula Fernàndez i les professores Ingrid Agud, Bruna Álvarez, Patricia González, Enrico Mora, Meri Torras i Sara Torres.

Finalment Meri Torras, coordinadora del Grau en Estudis Socioculturals de Gènere, explicarà la importància dels estudis de gènere i de l’existència d’un grau universitari que es dediqui exclusivament a aquesta temàtica.

L’acte serà infoaccessible, comptarà amb una intèrpret de llenguatge de signes i de subtitulació.

GUIÓ XVI JORNADA INSTITUCIONAL
CARTELL DE LA XVI JORNADA INSTITUCIONAL
PROGRAMA D'ACTIVITATS AL CAMPUS