Bioeclosion obté 250.000 euros per portar el seu dispositiu de detecció de la celiaquia al mercat

Bioeclosion obté 250.000 euros per portar el seu dispositiu de detecció de la celiaquia al mercat

L'empresa de base tecnològica, ubicada al Parc de Recerca UAB, ha rebut una ajuda Neotec, una subvenció per a empreses innovadores del Centro para el Desarrollo Tecnológico e Industrial (CDTI).

10/12/2019

Bioeclosion ha desenvolupat un biosensor que permet detectar la celiaquia en pocs minuts i de manera senzilla, analitzant la sang del pacient a la mateixa consulta del metge especialista. L’empresa ja ha desenvolupat proves de concepte per verificar la seva tecnologia i ara l’objectiu és validar el prototip del dispositiu per poder-lo comercialitzar.

La subvenció de 250.000 euros que han rebut del programa Neotec, del Centro para el Desarrollo Tecnológico e Industrial (CDTI) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, els permetrà escalar el dispositiu i dissenyar un producte industrialitzable.

L’empresa està impulsada pels investigadors Maria Isabel Pividori del Departament de Química de la UAB i Jofre Ferrer-Dalmau, de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB). Bioeclosion va néixer el 2016 després de rebre diversos premis, com el del Programa de Generació d'Idees del Parc de Recerca UAB el 2013 o el Valortec d’ACCIÓ, el 2015.

L’objectiu final de l’empresa és el desenvolupament d’una plataforma de detecció ràpida i fàcil que permeti adreçar la problemàtica de la detecció de malalties d’impacte de salut global.

 

Notícies relacionades

El tèxtil com a motor d'innovació

El tèxtil com a motor d'innovació

El futur dels teixits intel·ligents va ser el tema del 17è Brunch d’Innovació del Hub b30, que va reunir virtualment unes 120 persones per debatre sobre les tendències d'aquest sector històric del nostre país.

Totes les notícies