AWEC, nova empresa de base tecnològica de la UAB

awec_empresa

Investigadors i investigadores del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la Facultat de Veterinària de la UAB han creat l’empresa AWEC S.L. per oferir serveis d’assessorament i innovació en l’àmbit del benestar animal.

31/01/2019

Amb l’objectiu de facilitar la transferència de coneixements sobre benestar animal als sectors ramader i d’animals de companyia, a la indústria de la biotecnologia i a les institucions zoològiques, investigadors del grup de comportament i benestar animal han creat AWEC, empresa participada per la UAB i sorgida del Servei de Nutrició i Benestar Animal (SNiBA) de la Facultat de Veterinària, amb seu al Parc de Recerca UAB.

L'equip investigador, liderat pel Catedràtic d’Universitat Xavier Manteca, està format per Eva Mainau, Débora Temple, Pol Llonch, Marta Amat i Susana Le Brech, tots doctors en veterinària i investigadors de la UAB.

Innovació en Benestar Animal

El grup compta amb més de 20 anys d’experiència en la recerca i la formació relacionada amb els animals en captivitat. Aquesta experiència científica i tecnològica acumulada ha permès a l’equip detectar les necessitats més urgents del mercat i adaptar-se a les necessitats específiques de cada client.

Amb tot aquest coneixement adquirit, AWEC ofereix una sèrie d'activitats que inclouen l’assessorament, l’elaboració de protocols d’avaluació, el disseny d’estratègies de millora específiques  i la innovació per resoldre els problemes associats amb el comportament i benestar dels animals de granja, de companyia i de zoològic.

Per tal d’oferir el millor servei, l’empresa es desgrana en tres branques: FAWEC (Farm Animal Welfare Education Centre), centrada en el benestar dels animals de granja; CAWEC (Companion Animal Welfare Education Centre), centrada en els animals de companyia i ZAWEC (Zoo Animal Welfare Education Centre), dedicada als animals de zoològic.

 

Notícies relacionades

underPRESSURE

Tecnologia UHPH per produir aliments reduïts en greix

Ypsicon, empresa de base tecnològica de la UAB, participa al projecte europeu underPRESSURE, que desenvoluparà una solució tecnològica basada en la seva tecnologia UHPH patentada per produir aliments amb menor contingut de greix i menys additius.

Totes les notícies