Servei d'atenció psicològica per víctimes de violència de gènere a la UAB

Unitat Psicogènere

La Unitat Psicogènere, que forma part del SIPEP (Serveis i Projectes Estratègics en Psicologia) de la Facultat de Psicologia ha estat l'encarregat d’oferir aquest servei.

24/11/2017

La implementació del Protocol contra l'assetjament sexual i l'assetjament per raó de sexe, d'orientació sexual, d'identitat de gènere o d'expressió de gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona, aprovat el juliol de 2016, va fer visible la necessitat de reforçar el servei d’atenció psicològica per casos de violència masclista.
 
La Unitat Psicogènere, que forma part del SIPEP (Serveis i Projectes Estratègics en Psicologia) de la Facultat de Psicologia ha estat l'encarregat d’oferir aquest servei, que aquest curs es renova amb la incorporació d’una persona que atendrà  els dimecres, de 10 a 15h.
El servei consisteix en l'acollida, assessorament i seguiment psicològic per persones que han viscut o viuen relacions abusives i violències de gènere. També assessora i acompanya a persones pròximes (amigues i familiars) per tal de detectar necessitats i derivar als serveis corresponents. En aquest sentit,  Psicogènere col·labora amb diferents centres preferentment de la xarxa púlbica  per tal de poder oferir serveis d'atenció adaptats a les necessitats i demandes de cada persona.
 
La gestió i desenvolupament d’aquest servei d’assistència psicològica i psicosocial per part de Psicogènere es fa en coordinació amb l’Observatori per la Igualtat de la UAB. Es pot contactar
a través del  correu electrònic: (Psicòloga: Arantxa Sabanés) psicologia.perspectiva.genere@uab.cat
Personalment, a l’adreça Unitat Psicogènere, SIPEP. Facultat de Psicologia. Edifici. B. Campus UAB o bé trucant a la Facultat: durant la setmana: 93 581 2901 (Marta Galán); al SIPEP: dilluns i dijous 93 581 3754 (Mª Pau González Coordinació) o a la responsable acadèmica: 93 581 1980 (Margot Pujal).  També es pot demanar informació a l’Observatori per a la Igualtat de la UAB (Responsable tècnica, Laura Duarte: 93 581 2929).
Més informació a la web de Psicogènere http://serveis.uab.cat/psicologiagenere/content/presentació 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies