La Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la UAB dona sortida a la Ruta Nord #MeTooUniversitat

MeToo Universitat en ruta

28/09/2022

Organitzant aquest debat, ens posicionem com a institució i donem suport a la xarxa solidària que està fent possible que qualsevol víctima d'assetjament sexual dins les nostres aules, passadissos, despatxos, campus... esdevingui supervivent i sàpiga que podrà seguir endavant en tot allò que es proposi acadèmicament i professional. L’acte es va obrir amb unes paraules de la degana Olga Serradell, i va ser moderat pel professor Francesc Serra com a representant de la Comissió d’Igualtat de la Facultat.

La ponent, la Dra. Ana Vidu, va explicar amb una intervenció clara i breu, la seva experiència com a supervivent d'assetjament sexual a la universitat. Ella fou la primera víctima en prestar el seu testimoni per la denúncia contra el professor més conegut i reincident de la seva facultat. Actualment investigadora Marie Sklodowska-Curie a la Universitat de Califòrnia-Berkeley i amb una trajectòria acadèmica brillant, Vidu és cofundadora de la xarxa MeToo Universitat al nostre país l'any 2013.

Les intervencions del professorat i de l'alumnat que van participar a l'acte van ajudar a comprendre millor perquè es dona aquest problema i com podem posar-hi fi. Avui la nostra comunitat sap que trobarà a la nostra Facultat i a la UAB persones compromeses, que vetllaran per protegir-les de la violència de gènere aïlladora i donaran suport a qui trenqui el silenci que històricament ha perpetuat la impunitat amb la que, encara avui, actuen els assetjadors. 

Olga Serradell 

Degana