Segon any col·laborant en l'acollida de refugiats

Persones en cerca de refugi. Acollida a la UAB

El passat 28 de setembre es va presentar una memòria i es va realitzar un balanç dels dos anys de col·laboració en l’acollida persones refugiades.

16/10/2018

Des de l’any 2016, la UAB junt amb la Fundació Autònoma Solidària (FAS) i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) col·laboren en el projecte per l’acollida de refugiats. Durant aquests dos anys han estat acollides més de 112 persones de 28 nacionalitats diferents, fomentant l’acompanyament d’aquestes per tal de facilitar els processos d'inclusió i autonomia dins la comunitat universitària. Com explica l’Imad, estudiant refugiat procedent de Síria, són moltes persones que com ell, han hagut de prendre la decisió de deixar el lloc on vivien, treball i fins i tot família, per poder allunyar-se dels conflictes bèl·lics.

Durant el curs passat, UAB Idiomes Barcelona va participar en aquest projecte, col·laborant amb la UAB, el FAS i CCAR, on va poder ajudar acollint a 20 persones a les classes dels cursos de llengua espanyola i així, ajudar a aquestes persones en la inclusió educativa, laboral i social.

Actualment, la CCAR i UAB Idiomes estan estudiant la possibilitat d'organitzar dos cursos d’espanyol dirigits exclusivament a refugiats al campus universitari de la UAB, el qual seria finançat pel programa d’acollida. Tot i que les xifres d’estudiants refugiats es volen incrementar any rere any, l’objectiu del projecte és que els resultats d’inclusió siguin satisfactoris per a tots els estudiants que passin per aquest.

 

Notícies relacionades

Logos Laberintos

Laberintos 4a edició

El proper 1 de juny de 2019 tindrà lloc Laberintos 4, jornada de formació sobre ensenyament i aprenentatge de llengües, a Casa Convalescència.  Llegir més

Totes les notícies