Professors de Veterinària, al Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària

5 professors de la facultat formen part del Comite Asessor seguretat alimentaria

La Generalitat de Catalunya ha publicat els membres del Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària pel període 2021-2025, entre els quals s’hi troben cinc professors de la Facultat de Veterinària: Joaquín Castellà, Mariano Domingo, José Juan Rodríguez, Santiago Lavín i Jordi Serratosa.
 

21/04/2021

La Generalitat de Catalunya ha publicat els noms dels membres del Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària pel període 2021-2025 format per un total de 15 integrants. Dels sis veterinaris que en formen part, cinc són professors de la facultat de veterinària de la UAB, tots ells veterinaris:

Joaquin Castellà Espuny, Doctor en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona (1992) i llicenciat en Medicina Veterinària per la Universitat de Saragossa (1982-87). Actualment és professor titular de l’àrea de Sanitat Animal i responsable de la Unitat de Parasitologia Veterinaria de la UAB.

Mariano Domingo Álvarez, llicenciat en Veterinària per la Universitat de Saragossa (1979), doctor en Medicina Veterinària per la Justus Liebig Universität, Giessen, Alemanya (1982) i per la Universitat de Saragossa (1984,), i diplomat per l’European College of Veterinary Pathologists (ECVP) al 1995. Actualment és Catedràtic d'Universitat de l'Àrea de Coneixement en Sanitat Animal i investigador adscrit al CReSA.

Santiago Lavín González, llicenciat en Veterinària per la Universitat de Lleó (1982), i doctor per aquesta mateixa universitat(1986), és professor titular del departament de Medicina i Cirurgia Animals de la UAB, té una amplia trajectòria en el àmbit del  maneig i patologia de la fauna salvatge.

José Juan Rodríguez Jerez, llicenciat en veterinària per la Universitat de Saragossa (1987), doctor en veterinària por la UAB (1992), postgraduat en higiene y microbiologia alimentaria per l’ Instituto Pasteur de França (1991) i graduat en nutrició humana para la Universidad de Navarra (1995), actualment és catedràtic del àrea de Nutrició i Bromatologia del departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB. 

Jordi Serratosa Vilageliu, llicenciat en veterinària. De 1998 a 2013 va treballar en diferents àrees de la Comissió Europea. En un inici va estar implicat en temes legislatius relacionats amb aspectes veterinaris de Salud Pública sobre productes animals i els seus residus. Posteriorment va ser designat com a coordinador científic en  la Direcció General de Sanitat i Consum de la Comisió Europea. És professor del àrea de Medicina Legal i Forense del departament de Psiquiatria i de Medicina Legal i és el encarregat del desenvolupament de negoci de la Fundació Parc de Recerca de la UAB.

El sisè veterinari membre d’aquest comitè Antonio Velarde Calvo, llicenciat en Veterinària i Doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona. Té un màster en Producció Animal (1998) i un altre en Ciència i Benestar de l'Animal de Laboratori (2010). Des de 2011 és veterinari especialista en benestar animal, ètica i legislació pel European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine. Actualment, és punt de contacte científic de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan), suport científic en matèria de benestar animal del Ministeri d'Agricultura i Pesca (MAPA), i membre del Comitè Científic de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA). També és membre del Panell de Salut i Benestar Animal de l'autoritat europea de seguretat alimentària (EFSA).