Neix l’Associació Catalana de Ciència i Tecnologia dels Aliments

Associó CTA
El passat dimarts 10 d’abril de 2018 es va celebrar al Campus de l’Alimentació de Torribera la reunió fundacional de l’Associació Catalana de Ciència i Tecnologia dels Aliments (CTA). Durant els darrers mesos, un grup impulsor liderat per joves graduats en CTA de les tres universitats que imparteixen actualment aquest ensenyament (Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de la Barcelona i Universitat de Lleida) ha estat treballant per assolir la constitució de l’associació, procés que va culminar amb la signatura dels estatuts i l’acta fundacional de l’associació, i l’elecció de la seva Junta Directiva. La seu oficial de l’associació ha sigut establerta al mateix Campus de l’Alimentació de Torribera (Santa Coloma de Gramenet).

25/04/2018

L’Associació Catalana de CTA neix amb l’objectiu d’esdevenir una plataforma que connecti tots els professionals i estudiants de l’àmbit de la ciència i tecnologia dels aliments a Catalunya. D’entre les finalitats estatutàries de l’associació, en destaca la voluntat d’impulsar el reconeixement de la figura dels professionals en Ciència i Tecnologia dels Aliments en els diferents àmbits de la societat; fomentar les relacions entre l’empresa, l’administració i el sector acadèmic; i, com a finalitat principal, treballar per a la futura constitució del Col·legi Oficial de Tecnòlegs dels Aliments de Catalunya.
El primer acte de presentació de l’associació va tenir lloc el passat dimarts 17 d’abril en el marc del programa “Passaport a la Professió” que organitza el Servei d’Atenció a l’Estudiant de la Universitat de Barcelona. Durant l’acte, dos dels membres de la Junta Directiva de l’associació van poder explicar als alumnes del Campus la recent constitució de l’associació, així com els seus objectius i activitats. Properament s’organitzaran més actes per tal de donar a conèixer l’associació a les tres universitats implicades, així com per iniciar el procés d’inscripció dels professionals i estudiants que vulguin associar-se.
El procés de creació de l’associació ha de culminar amb la celebració de la primera Assemblea General dels seus membres, prevista per finals d’aquest any 2018. Aquesta assemblea esdevindrà l’òrgan sobirà de l’associació, i podrà aprovar les activitats previstes i traçar els eixos principals d’actuació de l’associació.
Els professionals de la Ciència i Tecnologia dels Aliments i els estudiants d’aquest àmbit que vulguin mantenir-se al corrent de les activitats de l’associació i poder participar a la seva primera Assemblea General poden respondre el següent formulari. La informació proporcionada serà únicament utilitzada amb la finalitat de convocar els interessats a esdevenir socis de l’associació i recollir informació d’utilitat per a la seva creació.
 
Formulari estudiants: https://associacicta.typeform.com/to/cl0o7T
 
Formulari professionals: https://associacicta.typeform.com/to/QgYEiC
 
Per qualsevol dubte o suggeriment es pot contactar amb l’associació al correu electrònic associaciocatalanacta@gmail.com.