Mor Arcadi Oliveres, professor, mestre i amic

Arcadi Oliveres

Arcadi Oliveres mor als 75 anys, víctima d’un càncer. Professor de la Facultat va destacar pel seu activisme pacifista i a favor dels refugiats des de l’àmbit catòlic.

06/04/2021

El professor Arcadi Oliveres ha mort a Sant Cugat del Vallès als 75 anys, víctima d’un càncer. La Facultat vol expressar el seu condol a la família i a tothom qui l’estimava.

Oliveres naix a Barcelona el 1945. Fill de republicans, destaca pel seu compromís democràtic ja estudiant Econòmiques a la Universitat de Barcelona, on va participar en diferents moviments estudiantils cap a finals dels anys seixanta. El 1974 es vincula amb Pax Christi per promoure la pau i la reconciliació dels pobles del món des de l’àmbit del catolicisme. El 1976 organitza la Marxa de la Llibertat per reclamar pacíficament l’amnistia dels presos polítics i la recuperació de les llibertats bàsiques i de l’Estatut d’autonomia i que va ser prohibida per Fraga Iribarne. El 1980 comença la seva trajectòria docent a l’Escola Universitària d’Estudis Empresarials de Sabadell, centre que es va integrar a la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB; és a partir d'aleshores quan comença a impartir docència també a la nostra Facultat, tasca que desenvoluparà fins a la seva jubilació.

José María Perceval, professor de la casa, amic i company d’Arcadi Oliveres el recordava fa poc amb les següents paraules, que es van publicar a la web de missatges que la família va posar a disposició d'amics i coneguts un cop es va saber, a principis d'any, que la malaltia no tenia remei.

Fa pocs anys, en un dia hivernal però assolellat, un conjunt d’estudiants en defensa de l’ensenyament públic es van encaminar dirigits pel professor Arcadi Oliveres a la plaça Sant Jaume. Es van asseure educadament i, protegits pels Mossos d’Esquadra igualment atents, van escoltar una classe magistral. L’Arcadi va exposar, amb aquesta forma socràtica que li és natural, la necessitat imprescindible en aquesta societat d’una universitat connectada amb la realitat social i la defensa dels valors humans. Aquest és un dels valors que aquest any, cinquantè aniversari de la Facultat de Ciències de la Comunicació, considerem que és imprescindible. El nostre professor Oliveres no només ho defensava, sinó que ho encarnava en la seva manera de fer, ensenyar i ser. Gràcies Arcadi pel mestratge!

Des de la Facultat ens sentim una mica més orfes en perdre un professor, un amic i un mestre de vida. Descansi en pau.

 

Notícies relacionades

IMG_TFG_Premi_Genere

Atorgats els premis als millors TFG amb perspectiva de gènere

L'acte de lliurament de la 5ena edició dels premis als millors Treballs de Fi de Grau (TFG) amb perspectiva de gènere ha tingut lloc el dimecres, 24 de març, a les 12h., a la UAB. S'hi han presentat 134 estudiants i han estat premiats 32 treballs. L'acte s'ha retransmès per Youtube.

Totes les notícies