La UAB, la millor universitat per estudiar ciències de la comunicació

Estudiants de comunicació al plató de televisió de la facultat
Estudiants de comunicació al plató de televisió de la facultat

A la Facultat de Ciències de la Comunicació comptem amb unes grans instal·lacions per cobrir les necessitats dels nostres estudiants: quatre platós de televisió, dos estudis de fotografia, un plató de croma, cinc estudis de ràdio, tres estudis de continuïtat d'àudio, 10 sales d'edició de vídeo i 2 d'àudio, i una biblioteca de 10 mil m². També oferim material audiovisual de lloguer per als estudiants de la facultat i atrezzo per a les produccions audiovisuals.  

26/06/2023

La UAB Mèdia és un espai obert als estudiants per a realitzar pràctiques audiovisuals voluntàries

La Universitat Autònoma de Barcelona és una de les millors universitats on estudiar comunicació, no sols pel pla d'estudis o el professorat, sinó també per la qualitat de les infraestructures de la Facultat de Ciències de la Comunicació. 

La Facultat compta amb quatre platós de televisió, tres de 150 m² i un de 40 m², cadascun equipats amb càmeres de televisió professionals, un sistema de focus, grades pel públic i un control de realització. L'última incorporació és la del plató 0, una sala amb un croma que es reserva com els platós de televisió. També oferim tres estudis de fotografia, dos de retrat i un de producte, els quals inclouen flaixos externs, diferents fons de colors, difusors, reflectors, filtres de color, etc. 

Per a les pràctiques de ràdio, tenim instal·lats quatre estudis de ràdio amb 6 micròfons cadascuna, un control de realització i seients pel públic. A més, comptem amb estudis de continuïtat d'àudio per a gravar en un espai insonoritzat sense contaminació acústica, 

Per a la postproducció d'obres audiovisuals oferim als estudiants 10 sales d'edició de vídeo i 2 d'àudio amb 20 ordinadors a cadascuna i amb programes d'edició com DaVinci Resolve i Audacity. A més a més, tenim fins a 11 aules d'informàtica equipades amb ordinadors de processadors d'última generació.  

Per a les pràctiques audiovisuals, oferim material audiovisual de lloguer, com ara càmeres de fotografia Canon, càmeres de vídeo, gravadores d'àudio professionals, micròfons de tota mena, leds, focus, reflectors... i fins i tot material d'attrezzo per a decorar els platós.  

Per altra banda, un dels atractius de la facultat, és l'estudi de la UAB Mèdia, una infraestructura oberta als estudiants de la facultat per a realitzar pràctiques de ràdio, podcàsting o televisió totalment voluntàries. És una gran oportunitat per aprendre la professió comunicativa més enllà de les pràctiques obligatòries. La sala compta amb un estudi de televisió, una sala de realització, un estudi de ràdio i una sala d'informàtica amb una vintena d'ordinadors. 

Finalment, la nostra biblioteca, la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, ocupa una superfície de 10.500 m² distribuïts en set plantes. Actualment, disposa de 574 punts de lectura, 20 cabines de consulta, 12 sales de treball en grup, 2 sales d'estudi, 1 sala de formació i 1 bústia de devolució de documents. 

El fons físic està format per 136.540 llibres, 17.481 tesis doctorals i treballs de recerca, 28.376 documents audiovisuals i gràfics i 18.878 títols de publicacions periòdiques i revistes de comunicació.