La UAB investeix Jaume Plensa com a doctor 'honoris causa'

Jaume Plensa

La UAB ha aprovat cinc doctorats honoris causa excepcionals dins de les activitats de celebració del 50è aniversari de la institució. El primer que serà investit serà l'escultor Jaume Plensa. L'acte d'investidura tindrà lloc el 6 de novembre, a la Facultat de Filosofia i Lletres.

19/10/2018

El 6 de novembre, tindrà lloc la cerimònia d'investidura de l'escultor Jaume Plensa com a doctor honoris causa de la UAB. Tindrà lloc a les 12 h, a l'auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres, i és el primer dels cinc doctorats honoris causa excepcionals que seran lliurats enguany amb motiu del cinquantè aniversari de la UAB tot responent a sengles eixos temàtics relacionats amb el coneixement i el compromís social. Plensa serà apadrinat per Jèssica Jaques, professora de l'Àrea d'Estètica i de Teoria de les Arts, i la cerimònia serà presidida per la rectora de la UAB, Margarita Arboix. El 6 de novembre, es lliurarà el primer dels cinc doctorats honoris causa excepcionals amb motiu del cinquantè aniversari de la UAB. L'acte es pot seguir des del canal Youtube de la UAB.

La distinció a Plensa, considerat "l'artista català viu amb més renom internacional respecte a obra instal·lada en espai públic", anirà seguida per quatre doctorats honoris causa que responen als eixos temàtics de la llibertat d'expressió (Caddy Adzuba), la solidaritat (Marie-Paule Kieny), el compromís amb la llengua catalana i la societat (Joaquim Maria Puyal) i el coneixement (Lisa Randall).

Artista internacional

Jaume Plensa va estudiar a la Llotja i a Belles Arts Sant Jordi, a Barcelona, abans de començar una carrera professional internacional. Ha estat professor a l'École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de París i coopera regularment amb la School of the Art Institute de Chicago com a professor convidat. Exposa regularment a galeries i museus d’Europa, Estats Units i Àsia, i desenvolupa una part molt significativa de la seva obra per a espais públics: té obres instal·lades permanentment a Espanya, França, Japó, Anglaterra, Corea del Sud, Alemanya, Canadà, Estats Units, Xina, etc. Actualment, té exposicions organitzades durant els darrers mesos de 2018 al Djurgården d'Estocolm, al Reina Sofia de Madrid i al MACBA.

El nou doctor honoris causa de la UAB es considera, abans que res, escultor, tot i que el seu procés creatiu ha transitat per múltiples disciplines: és un artista de materials, sensacions i idees, i les seves referències abracen la literatura, la poesia, la música i el pensament. Plensa és acadèmic d'honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts Sant Jordi i ha rebut nombrosos reconeixements per la seva carrera: els premis nacionals d'arts plàstiques de Catalunya i d'Espanya, el Premi Nacional d'Art Gràfic, el Premi Ciutat de Barcelona, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i, a nivell internacional, el March Award for Public Sculptures (Londres), el premi a la millor instal·lació exterior al Global Fine Art Award (Miami) i la Médaille des Chevaliers des Arts et Lettres (París), entre d'altres.

Més informació: La UAB nomena 'honoris causa' Caddy Adzuba, Marie-Paule Kieny, Jaume Plensa, Joaquim Mª Puyal i Lisa Randall

 

Notícies relacionades

Totes les notícies